Монца разплака Интер в края (видео)

00:43
Монца разплака Интер в края (видео)

Монца и Интер направиха 2:2 в мач от 17-тия кръг на Серия А, след като "нерадзурите" водиха до самия край. Матео Дармиан откри резултата за гостите в 10-ата минута. Само минута по-късно обаче Патрик Чурия изравни. В 22-ра минута Лаутаро Мартинес се възползва от грешка на Пабло Мари и върна преднината на Интер за 1:2. В третата минута на даденото от съдията 5-минутно продължение автогол на Дензъл Дъмфрис направи резултата 2:2. 


С пропуснатата победа Интер заема 4-о място и остана на 3 точки от втория в класирането Ювентус, като пропусна да се изравни с градския съперник  Милан. Със спечелената точка домакините от Монца пък се изкачиха на 14-а позиция във временното класиране и са вече 3 поредни мача без загуба. 


Kакто всички останали срещи в Италия, и тук мачът започна с минута мълчание в памет на починалите бивши италиански национали Ернесто Кастано и Джанлука Виали. Срещата стартира с опасно положение за Монца. Матео Песина центрира добре на главата на Дани Мота, но португалецът пропусна от малкото наказателно поле.


В 10-ата минута Интер поведе. Бастони центрира добре отляво и Матео Дармиан нямаше проблеми да открие резултата. Само минута по-късно обаче Монца изравни. Хубава комбинация между Матео Песина и Патрик Чурия остави последния в добра позиция в наказателното поле на Интер, той стреля добре с левия крак и не остави никакви шансове на Онана - 1:1. Седем минути по-късно дойде ново добро положение за Монца. След центриране на Пепин Андреа Петаня бе останал на добра позиция, но стреля неточно с глава.


В 22-ра минута Интер отново поведе. Пабло Мари допусна изключително груба грешка в защита, загуби топката и Лаутаро Мартинес се възползва, за да отбележи за 1:2 за "нерадзурите".

 

Oсем минути по-късно Интер пропусна да увеличи преднината си. Чудесна комбинация между Джеко, Барела и Димарко изведе последния на добра позиция, но той стреля неточно. Малко по-късно опасен удар на Лаутаро Мартинес бе избит в корнер от стража на Монца Микеле Ди Грегорио.  В 34-та минута пък добро ценртиране на Димарко намери Бастони, но защитникът на Интер не намери очертанията на вратата с удара си.

 

Монца опита да отговори с хубав пробив на Дани Мота в 40-ата минута, но Онана бе на мястото си и се намеси. В самия край на полувремето Карлос Аугусто стреля отдалеч към вратата на Интер, но неточно.


Втората част започна с шанс за "нерадзурите". В 50-ата минута Димарко центрира чудесно от пряк свободен удар, но Лаутаро стреля неточно с глава. Последваха 10-15 минути, в които нямаше кой знае какви положения за нито един от двата отбора.


В 68-ата минута влезлият като резерва Филипо Ранокия стреля от пряк свободен удар, но Андре Онана улови. Четири минути по-късно Пабло Мари стреля с глава, последва рикошет, но камерунският страж на Интер отново се намеси. В 78-ата минута последва още една атака за Монца, при която голмайсторът Чурия стреля, но Онана отново бе на мястото си. Две минути по-късно гол на Интер бе отменен заради нарушение на Галярдини.


В 84-та минута Бастони напредна добре, излъга няколко противника и подаде на Лаутаро, който стреля опасно, но удари страничната греда на Ди Грегорио. В третата минута на даденото 5-минутно продължение Монца изравни. Направилият отличен мач Патрик Чурия центрира добре и влезлият като резерва Лука Калдирола опита да стреля с глава, след което топката се отби във влезлия като резерва Дензъл Дъмфрис и резултатът стана 2:2 за бурна радост на публиката. Камерите уловиха и ликуващия в ложите бивш шеф в Милан и настоящ такъв в Монца Адриано Галиани. В последвалите минути домакините можеха дори да спечелят, след като отново Калдирола стреля с глава, но Онана спаси.


МОНЦА - ИНТЕР 2:2 


0:1 Дармиан (10) 

1:1 Чурия (11) 

1:2 Мартинес (22)

2:2 Дъмфрис (90+3-авт.)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация