Борусия удари слабака Херта, Рангелов играе 20 минути

23:26
Борусия удари слабака Херта, Рангелов играе 20 минути
Борусия Дортмунд победи Херта с 2:0 като домакин в среща от единайсетия кръг на Бундеслгита. Димитър Рангелов влезе като резерва за "жълто-черните" в 70-а минута, докато Валери Домовчийски от Херта бе в групата на берлинчани, но не се появи на терена. С този си успех Борусия се изкачи на девето място във временното класиране със 16 точки, докато столичани остават закотвени на дъното с едва четири пункта.

В самото начало на двубоя гостите от Берлин опитаха да вкарат гол от съблекалнята на своите домакини, но Еберт изпусна две добри положения за отбелязване на попадение.

Гойко Качар от гостите също се пробва да матира Вайденфелер, но удара му от далечна дистанция бе спасен с вещина от стража на Дортмунд.

Постепенно обаче играчите на Дортмунд поеха инициативата в свои ръце и до пчивката Нелсън Валдес и Мохамед Зидан се отчетоха с няколко удара към Дробни. За жалост на феновете на Борусия, нападателното дуо на техните любимци не успя да разпечата вратаря на "Старата дама" преди почивката.

През второто полувреме домакините продължиха да натискат своите опоненти и в 47-а минута Зидан изведе Валдес на чиста позиция, но шута на нападателя от точката на дузпата бе спасен от Дробни. Пет минути по-късно Гойко Качар имаше идентична възможност да отбележи, но удара му беше прекалено силен и мина над напречната греда на Дортмунд.

"Жълто-черните" имаха териториално и игрово превъзходство и логично стигнаха до откриване на резултата. В 60-а минута десният бек Овомуела нахлу в пеналта на гостите и бе фаулиран, реферът не се поколеба и отсъди дузпа за домакините.

Сахин шутира в десния ъгъл за 1:0. Двадесет минути преди края на мача българинът Димитър Рангелов се появи в игра за Дортмунд. Юношата на Славия влезе на мястото на Мохамед Зидан, който бе попривършил физическите си запаси. Рангелов влезе с много желание в двубоя и дори успя да си изкара жълт картон десетина минути преди края на двубоя.

В крайна сметка домакините резонно стигнаха и до второ попадение. Овомуела отново направи хубав пробив по дясното и крило и подаде на Бариос, който от малък ъгъл успя да разстреля Дробни и да оформи крайното 2:0 за Борусия.

Борусия Дортмунд - Херта 2:0

1:0 Сахин 60-а мин (д)
2:0 Бариос 90-а мин

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Овомуела, Суботич, Хюмелс, Деде (Шмелцер), Блазчуковски, Бендер, Сахин, Валдес, Зидан, Бариос

Херта: Дробни, Стайн, Фридрих, Фон Бергер, Пезчинович, Еберт, Лустенбергер, Качар, Рамос, Пишчек, Рафаел

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация