Лудогорец се подсилва със защитник на Ривър Плейт

07:01
Лудогорец се подсилва със защитник на Ривър Плейт

Лудогорец е близо до това да осъществи трансферен удар с играч от аржентинския гранд Ривър Плейт. Според журналиста Себастиан Срур от „Радио Континентал“, българският шампион води напреднали преговори за 23-годишния десен бек Алекс Виго. Той е гласен за заместник на  Сисиньо, който е пред преминаване в бразилския Баия. Виго попадаше в плановете за селекция на Лудогорец още през лятото, но тогава не се стигна до сделка.


Алекс Виго е привлечен в Ривър Плейт от Колон в началото на 2021 г. срещу 2 милиона долара за 50% от правата му. След година обаче бранителят отпада от плановете на тогавашния треньор Марсело Гаярдо и на 7 февруари 2022 г. е даден под наем на Индепендиенте до края на сезона с опция за откупуване на 50% от правата срещу 2,5 милиона долара.


Виго  изиграва само 12 мача за клуба от Авелянеда, който не се възползва от възможността да го вземе за постоянно. Десният бек не попада в плановете и на новия треньор на Ривър Плейт - Мартин Демикелис, който търси начин да освободи място в състава си, за да осъществи привличането на левия краен защитник Енцо Диас от Тайерес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация