\"Еврофутбол\" събра 10 000 подписа за един ден в подкрепа на запазването на данъка

18:45
\"Еврофутбол\" събра 10 000 подписа за един ден в подкрепа на запазването на данъка
"Еврофутбол" събра 10 000 подписа само за един ден от служители, букмейкъри, партньори и участници в тиражите си в подкрепа на своето становище за запазването на сегашната данъчна ставка на българския лицензиран букмейкър.

Тя стартира на 29 октомври и първата част от нея предстои да бъде внесена на 3 ноември в Народното събрание. След това подписката продължава. Участието е абсолютно доброволно и се извършва собственоръчно с личния почерк. Подкрепата си могат да изразят всички дееспособни физически лица еднократно. С тази подписка букмейкърите и компанията изразяват желанието си да запазят своя бизнес. При увеличение на данъка те ще бъдат принудени рязко да свият всички свои разходи, от което ще пострадат качеството и атрактивността на продукта; ще бъдат загубени клиенти и ще намалеят приходите; много сериозно ще бъдат засегнати над 800 малки фирми с 4000 човека персонал, които са пряко свързани с компанията; ще има финансови сътресения при големите банки, телекомуникационни компании, медии и др.

Експертите прогнозират, че при това увеличение на данъка, ще бъдат закрити близо 200 малки фирми и 1 000 души ще загубят своите работни места. Преди две години данъкът беше вдигнат от 8% на 10%, което е равностойно на 25% увеличение. Подписката на лицензирания хазартен оператор бе провокирана от обявеното намерение на правителството да вдигне данък-хазарт още веднъж от 10% на 12%, което са нови 20% увеличение. Важно е да се отбележи, че и сегашният данък е по-висок, отколкото на другите търговски фирми, които плащат 10% върху печалбата.

Ставката за букмейкърската къща е 10%, но върху целия оборот, като не се отчитат направените разходи и така реално се равнява на над 50% данък печалба. Това я прави една от най-високите в Европа. В свое становище "Еврофутбол" изрази надежда, че управляващите в процес на открит диалог и прецизни изчисления ще достигнат до извода, че увеличаването на данъчната ставка ще доведе до тежки сътресения и фалити и няма да напълни държавната хазна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация