Вратарят на Гладбах заменя Нойер до края на сезона

10:53
Вратарят на Гладбах заменя Нойер до края на сезона

Ръководството на Байерн Мюнхен си е поставило краен срок, в който вратарсият проблем в отбора да бъде решен. Баварците загубиха капитана си Мануел Нойер до края на сезона, след като стражът счупи крак. На "Алианц Арена" искат неговият заместник да бъде привлечен най-късно до 6 януари, когато тимът заминава на лагер в Доха. 


Идеята е новият вратар да има две седмици, в които да се стикова с новите си съотборници в отбрана и да бъде първи избор, а Свен Улрайх да остане втори. 


На този етап приоритет за Байерн е Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах. Швейцарският национал има договор до края на сезона с "жребчетата" и няма да го поднови. Гладбах иска около 5 млн. евро за трансфер на титулярния си страж през януари. Интерес към Зомер има и от Манчестър Юнайтед. 


В Байерн не са се отказали и от опцията Александър Нюбел. 26-годишният вратар е собственост на баварците, но играе под наем в Монако. Той обаче няма особено желание да се връща в отбора, а след възстановяването на Нойер да бъде втори избор, пише "Билд". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация