Впечатляващо завръщане на Бензема и успех за Реал срещу Валядолид (видео)

09:59
Впечатляващо завръщане на Бензема и успех за Реал срещу Валядолид (видео)

Испанският шампион Реал Мадрид приключи успешно тази година, след като спечели гостуването си на Валядолид с 2:0 в двубой от 15-ия кръг на Ла Лига. Голямата звезда на отбора Карим Бензема (83’ – дузпа, 89’) се завърна от скорошните си контузии, отбелязвайки и двата гола за този успех.

Карло Анчелоти направи цели пет промени в стартовия си състав спрямо последния мач на тима преди паузата – победата с 2:1 над Кадис. Едер Милитао първоначално беше обявен като титуляр, но впоследствие беше заменен от Антонио Рюдигер заради неразположение. Даниел Карвахал пък беше предпочетен пред Лукас Васкес като десен бек. Дани Себайос получи шанс за изява, а Федерико Валверде беше преместен в халфовата линия, което прати Лука Модрич и Орелиан Чуамени на пейката. Мястото на десния фланг на атаката беше заето от Марко Асенсио, а отляво беше обичайният титуляр Винисиус Жуниор. В центъра на нападението на мястото на Родриго беше капитанът Бензема, който превъзмогна физическите си проблеми. Домакините също бяха подредени в 4-3-3 с Иван Санчес, Серхио Леон и Оскар Плано в предни позиции.

Преди първия съдийски сигнал двата отбора и феновете по трибуните почетоха починалата бразилска легенда Пеле с минута мълчание. В 10-ата Жорди Масип отрази далечен шут на Асенсио и веднага след това гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Хави Санчес пред вратата, но съдията отказа да посочи бялата точка. В 17-ата минута вратарят изби удар по земя на Винисиус, а Бензема получи чудесна възможност да се разпише от добавка, но прати топката над вратата.

В 28-ата минута Тони Кроос опита изстрел от разстояние, който не намери целта. Хави Санчес веднага отговори с неточен удар. Секунди по-късно Асенсио се свлече в наказателното поле в очакване на дузпа, но такава не последва. Вместо това Леон стреля от малък ъгъл и принуди Тибо Куртоа да се намеси за пръв път в мача. Малко след това именно нападателят се опита да си изпроси дузпа, но Хосе Мунуера и този път беше убеден, че е имало чиста игра. Винисиус се възползва от това и пробва шут, който беше спасен от Масип. 

В 36-ата минута Алваро Агуадо отправи опасен изстрел от дистанция, но Куртоа го отрази с блестящ рефлекс, а Роке Меса прати топката в аут. Малко по-късно Агуадо направи нов опит да се разпише, но този път топката мина встрани от вратата. Последния пропуск преди почивката направи Асенсио в 43-тата минута.

В 50-ата именно испанският национал получи възможност да стреля, но си спечели само корнер, след който Рюдигер игра с глава, но не насочи добре топката. В 58-ата минута Бензема нанесе слаб точен удар, който не беше проблем за Масип. Последва двойна принудителна смяна за домакините, при която терена напуснаха Меса на носилка и Серхио Ескудеро. В 67-ата минута се опита да се разпише от корнер, но Куртоа успя да избие топката. Последва нов корнер, при който стражът отрази и удар с глава на Леон. Винисиус отговори със свой прехвърлящ удар, който обаче се оказа неточен.

В 79-ата минута Бензема отправи далечен удар, който Масип изби в корнер. При изпълнението му Хави Санчес за втори път в мача игра с ръка, но този път главният съдия се консултира с ВАР и посочи бялата точка. Също така Мунуера показа директен червен картон на Леон за негова реплика към четвъртия рефер. Бензема се зае с изпълнението на дузпата и я превърна в гол. Нападателят имаше достатъчно време да отбележи и второ попадение, като това стана в 89-ата минута след асистенция на резервата Едуардо Камавинга.

След тази трудна победа Реал Мадрид се изкачи на първото място в класирането с актив от 38 точки, но Барселона може да се върне на върха, ако запише успех или равенство в дербито с Еспаньол. Валядолид е на 15-ата позиция със 17 пункта и по-лоша разлика от останалите три отбора с този актив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация