Везенков: Това признание ме предизвиква да работя още повече

16:06
Везенков: Това признание ме предизвиква да работя още повече

Александър Везенков бе обявен за Спортист на годината на България за 2022 г. Това стана ясно, след като организаторите обявиха резултатите. Първото място с голяма преднина бе неоспоримо отредено на българския национал.

Крилото изпраща най-силната година в кариерата си, като спечели златен дубъл с Олимпиакос в Гърция, стана MVP в първенството на южната ни съседка, бе избран в Идеалната петица за сезона в Евролигата и неколкократно става Най-полезен играч на кръга в турнира.

Везенков бе и лидер на мъжкия ни национален отбор на Евробаскет 2022, като стана борец №1 в груповата фаза – впечатляващи постижения за спорт с толкова голяма конкуренция като баскетбола.което му отреди и неоспоримата позиция за Спортист №1 в анкетата.

Новината завари Везенков в Атина, където се възстановява от травма и ще пропусне голямото гръцко дерби на Евролигата с Панатинайкос тази вечер.

„Боли малко, но съм добре. Ще се възстановя и за следващия мач съм на линия“, каза Спортист Номер 1 на България.

Ето и първите му думи по повод избирането му за номер 1 за годината у нас:

„Благодаря на всички журналисти и фенове, които гласуваха за мен. Това е голяма чест и признание. Но трябва да кажа - това признание ме мотивира да работя още повече. Да покажа още повече, да докажа, че не е заслужено само за една година, тласка ме да изградя постоянство. Това признание ме предизвиква да работя още повече българският баскетбол да се изкачи на по-високо ниво и много повече деца да се запалят по баскетбола.

Искам да благодаря на всички мои съотборници - и в Олимпиакос, и в националния отбор на България, на всички, които ми помогнаха през тази година да прогресирам и да спечеля тази награда.

Чест за мен е след толкова години да съм едва вторият баскетболист с тази награда, след първата спортистка на годината – Ваня Войнова. Тя е огромно име, в залата на славата. Радвам се, че го постигнах“

Искам да благодаря също и на семейството си. Те винаги са до мен и ме подкрепят и в трудни, и в радостни моменти!", заяви Везенков.

basketball.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация