Челси с очаквана победа срещу Борнемут (видео)

21:28
Челси с очаквана победа срещу Борнемут (видео)

Челси взе комфортна, но и много важна за тима победа с 2:0 над гостуващия Борнемут в мач от 17-ия коледен кръг в Премиър лийг. Попаденията на “сините” паднаха още преди да е изтекъл половин час игра и бяха дело на Кай Хаверц 916’) и Мейсън Маунт (24’). Домакините вкараха и трето попадение в края на първата част, но то бе отменено от съдията поради нарушение. Това бе важна победа за тима на Греъм Потър, тъй като неговите подопечни нямаха победа в последните си пет двубоя в първенството преди паузата за Мондиал 2022.

Лондончани започнаха активно срещата и на няколко пъти техни остри атаки се проваляха около наказателното поле. Точно след изминаването на 10-ата минута Кристиан Пулишич успя да нахлуе много опасно в наказателното поле на “чершките”, където бе задържан за фланелката, но реферът Саймън Хупър прецени, че това не е достатъчно, за да бъде отсъдена дузпа.

Момчетата на Греъм Потър успяха да открият резултата в 15-ата минута, когато Мейсън Маунт намери отлично Стърлинг вдясно, той напредна добре на скорост, след което пусна успореден пас, който бе засечен от Кай Хавец на метър пред голлинията за 1:0.

Челси стигна до второ попадение в 24-ата минута, когато отново бе осъществена отлична атака на скорост, в чиято основа бе Маунт, топката в крайна сметка отиде отново в Хаверц, германецът обаче този път върна около дъгата на наказателното поле и там именно английския национал с прецизен удар в долния ляв ъгъл покачи на 2:0.

В минутите след второто попадение Борнемут направи опит да изнесе игата в малко по-предни позиции, но “сините” изглеждаха стабилни и не допускаха сериозни опасности пред Кепа. Те допуснаха сериозна грешка в 44-ата минута, но там Соланке не успя да се възползва и топката бе изчистена. Именно от него бе започната нова много остра атака на скорост за “сините”, в която в крайна сметка Хаверц получи около границата на пеналта, топката му бе избита, но там Пулишич от задна позиция пое и отбеляза ново попадение. То обаче бе отменено от Саймън Хупър поради сблъсък на германеца с бранител в червено-черно.

Второто полувреме започна с лоша новина за домакините, след като наскоро възстановилия се Рийс Джеймс получи нова травма и се наложи да бъде заменен от Сесар Аспиликуета.

Момчетата на Греъм Потър не отпуснаха своя натиск и продължиха да притесняват отбраната на “черешките” с атаки на скорост. Те можеха да стигнат до ново попадение в 55-ата минута, когато първо Стърлинг бе изведен добре, но не успя да намери позиция за изстрел, а впоследствие Закария отправи такъв, но той бе блокиран.

В следващите минути ситуация на терена сякаш се успокои, като Борнемут успя да се задържи пред вратата на Челси в по-големи периоди от време, но топката бе разигравана основно по ширина. Отбраната на “сините” действаше стабилно, а няколко малко по-напрегнати ситуации се появиха единствено при статични положения и центрирания.

От своя страна домакините продължиха да опитват да се възползват от всяка по-добра възможност за бързи контраатаки, но на няколко пъти сгрешиха в последните отигравания или бранителите на гостите успяваха да изчистят в крайна сметка топката.

Така Челси в крайна сметка Челси грабна трите точки и вече са осми, след като се изравниха с Брайтън, който е седми. Двата тима са с по 24 точки. Борнемут продължава да е 14-и с 16 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация