Нюкасъл съсипа Лестър за едно полувреме (видео)

19:00
Нюкасъл съсипа Лестър за едно полувреме (видео)

Нюкасъл излезе на второ място във временното класиране на Премиър лийг, след като "свраките" сломиха с 3:0 Лестър като гост в двубой от 17-ия кръг, с който английският шампионат бе подновен. Крис Ууд (3'-д), Мигел Алмирон (7') и Жоелинтон (32') решиха всичко в полза на тима на Еди Хау още до почивката. За Нюкасъл това бе шеста поредна победа в първенството, а последната и единствена загуба на "свраките" през този сезон изобщо бе още в края на август, когато те отстъпиха на Ливърпул. Лестър също бе в добра форма преди паузата заради Световното, след като спечели 13 точки в последните си шест мача в първенството, но днес тимът на Брендън Роджърс бе далеч от този добър ритъм. Така Нюкасъл изпревари с точка шампиона Манчестър Сити, който в сряда гостува на Лийдс в последния мач от кръга.

"Свраките" започнаха ударно и до голяма степен решиха всичко след само седем минути игра, след които авансът на гостите бе от два гола. Още във втората Амарти действа непохватно в наказателното поле и препъна Жоелинтон. Дузпата за Нюкасъл бе безспорна, а Крис Уууд я изпълни безапелационно - 1:0. В седмата минута Алмирон удвои, след като направо добро двойно с Бруно Гимараеш и стреля с левия края покрай Уорд за 2:0. Това бе девети го за парагваеца в 16 мача за него в Премиър лийг през този сезон.

В 32-рата минута Жоелинтон направи 3:0, засичайки с глава центриране от корнер на Трипиър. Оттук насетне този двубой излезе извън обсега на Лестър.

През второто полувреме домакините опитаха да променят нещо и заиграха малко по-добре, но така и не успяха да стигнат до гол. Положенията пред Поуп бяха рядкост, като най-близо до гол бе Харви Барнс, но Ботман се намеси добре в решаващия момент от тази ситуация. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация