Лева: Концентриран съм върху Евро 2024

12:38
Лева: Концентриран съм върху Евро 2024

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски намекна, че може да играе и на следващото световно първенство, което е през 2026 г. Тогава полякът ще е на 37 години.

"Знам, че ще бъда готов, ако искам да бъда там, но сега е прекалено рано за подобно решение. Не зависи от физическото ми състояние, а от други обстоятелства. Има три години и половина, а това е доста. Сега съм концентриран върху Евро 2024", заяви Левандовски в интервю за "Мундо Депортиво".

Той коментира представянето на Полша на Мондиала в Катар: "Мисля, че постигнахме целите си. Играхме срещу Франция след добра първа фаза. Първото полувреме играхме добре, имахме добра възможност. След почивката не бяхме достатъчно добри, но загубихме от двата отбора, които стигнаха до финала - Франция и Аржентина".

"Ако Световното първенство беше през юни, в края на сезона, футболистите щяха да са по-уморени. Нямаше да е възможно да играят на толкова високо ниво. Има огромна разлика", допълни той.

Левандовски говори и за целите на Барселона до края на сезона: "Надявам се да спечелим трофеи. В Европа първо трябва да мислим за Манчестър Юнайтед, което ще бъде тежък сблъсък. Знаем, че допуснахме грешки в Шампионската лига срещу Байерн и Интер и сега трябва да мислим какво трябва да подобрим. В първенството сме лидери, но следващите три мача ще бъдат много важни". Нападателят ще пропусне следващите три срещи на каталунците, тъй като е наказан.

Полякът сподели, че желанието му за игра все още е много силно и е мотивиран да продължава да вкарва голове. "Спомням си, когато бях на 20-21 години, и се подготвях за кариера, която да продължи не докато съм на 33 или 34, а докато съм на 37 години. Винаги зависи от това колко искаш да играеш. Не исках да зависи от физическото ми състояние и затова работих върху това. Да вкарам 30 гола в първия ми сезон би било страхотно. Това е нещо, което може да се случи. Сега имам три мача по-малко, но пък мога да се подготвя по-добре за остатъка от сезона", каза още Левандовски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация