Тен Хаг: Наясно сме, че конкуренцията в първенството е тежка

20:13
Тен Хаг: Наясно сме, че конкуренцията в първенството е тежка

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг застана пред медиите няколко дни преди подновяването на битката в Премиър лийг дни след края на Световното първенство в Катар. “Червените дяволи” на практика се завърнаха към двубоите си, тъй като в сряда вечер отстраниха Бърнли в “Карабао къп”, но на 27-и декември се завръщат към битките в първенството с домакинство на Нотингам Форест. Нидерландецът обаче би искал неговите играчи бързо да се завърнат към ритъма от преди прекъсването за Мондиал 2022.

“Наясно сме, че конкуренцията в първенството е тежка, има седем или осем клуба, които се борят за първите четири позиции. Това е страхотно за феновете, които гледат, но отборите трябва да излизат и да се борят за трите точки във всеки мач, но аз гледам и процеса на нашето представяне. Разбира се, трябва да постигнем и резултати, но процесът е в правилната посока, напредваме и мисля, че имаме добри шансове да стигнем до топ 4,” обясни нидерландецът.

След това той бе попитан дали има шанс някой от двамата финалисти на Манчестър Юнайтед - Лисандро Мартинес за Аржентина и Рафаел Варан за Франция да вземат участие в двубоя срещу Форест. “Червените дяволи” имаха проблеми в тази зона срещу Бърнли, когато се наложи Каземиро да си партнира с Виктор Линдельоф.

“Не знам дали някой от тях ще е на разположение, не мога да ви отговоря. Лисандро Мартинес все още празнува в Аржентина. Това е много емоционален момент, да спечелиш световната титла за своята страна е великолепно постижение, най-високото ниво. Но също така той трябва да приеме, че Премиър лийг се подновява на 27-и декември. Варан, разбира се, е разочарован, но също така може да се гордее с това, че стигна финал, както и всичко останало в своята кариера. Той има толкова много трофеи,” коментира треньорът.

Ерик тен Хаг отговори и на въпроси около трудностите с подновяването на мачовете на клубно равнище след края на Световното, което поставя отборите в деликатна и особена ситуация, тъй като никога преди това не се е случвало да има подобен шампионат по време на сезона.

“Всички знаем, че двубоите се рестартираха няколко дни след финала, но всички трябва да го приемат и да са готови. И мениджърите, и щабовете, но също така и играчите. Те искат трофеи. Ние искаме да изградим силен отбор, който да може да се бори за такива. Трябва да сме готови за тежката конкуренция. Не е лесно, но нищо във футбола на най-високо ниво не е лесно. Трябва да приемем нещата и да се справим, да работим умно и да постигнем нужното ниво на представяне и резултати,” заяви специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация