Венгер: Меси, Жиру и Модрич показват еволюцията на модерния спорт

09:09
Венгер: Меси, Жиру и Модрич показват еволюцията на модерния спорт

Великолепното представяне на Лионел Меси и други ветерани на Световното показва еволюцията на модерния спорт, твърди бившият мениджър на Арсенал - Арсен Венгер, който в момента ръководи Техническата комисия на ФИФА.


На Световното първенство в Катар блестяха редица играчи, които отдавна са минали 30-те. Лионел Меси е на 35 години и ще изведе Аржентина на финал. Той ще се изправи срещу французина Оливие Жиру, който също е на 35 и счупи рекорда за голове на Тиери Анри, а 37-годишният Лука Модрич изведе хърватите до бронзовите медали.


В другия край на скалата пък са млади звезди като 19-годишният англичанин Джуд Белингам и 23-годишният Килиан Мбапе, който е основното оръжие на световния шампион Франция.


"През 2006 г. бях мениджър на Арсенал, когато играхме на финала в Шампионската лига с Барселона. Тогава Меси едва започваше кариерата си, а сега сме 2022 и той все още играе за трофей на най-големия турнир", заяви Венгер, цитиран от ДПА.


"Това показва еволюцията на модерния спорт. Световното първенство е турнир за младите футболисти, които са все по-рано готови за него, както и за ветераните, които играят все по-дълго и по-дълго.


"Досега не бяхме виждали Световно първенство, на което доминират 35-годишни футболисти като Жиру и Меси, както и 37-годишният Модрич. Това показва, че футболният живот на най-високо ниво става все по-дълъг. Те са готови по-рано и завършват кариерите си по-късно”, завършва Арсен Венгер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация