Весела Лечева: Това, което се чува е, че до момента не се прави класация за "Спортист на годината"

14:39
Весела Лечева: Това, което се чува е, че до момента не се прави класация за "Спортист на годината"

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе попитана и дали тази година спортистите ни ще останат без класацията „Спортист на годината“.

„Правата на „Спортист на годината“ се държат от частна компания. Това, което се чува е, че до момента не се прави такава класация, което не е добре за българския спорт. Ние като министерство ще наградим заслужилите български спортисти. Ще направим необходимото те да се почувстват оценени“, коментира в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ Весела Лечева.

Тя се спря и на вчерашната церемония по раздаване на спортните Икари и отбеляза, че България има много талантливо младо поколение спортисти.

Лечева беше попитана и за номинирания за министър на спорта от проф. Николай Габровски. Тя съобщи, че не го познава лично, но даде препоръка какъв, според нея, трябва да е човекът за този пост.

„Не трябва да бъде подценяван спортът като един от сериозните сектори в държавата ни. Не трябва да се правят експерименти по отношение на управлението на спорта. На тази позиция трябва да застават хора с доказан опит, квалификация. Хора, които имат не само теоретични познания, но и практически опит. На спорта не трябва да се гледа като на дейност, която всеки един може да управлява“, смята министър Весела Лечева.

Лечева допълни, че е готова да остане на поста дотогава, докогато това е необходимо.

„Струва ми се, че политическите сили се настаниха удобно в тази позиция да прехвърлят отговорността на служебните правителства. Ние ще продължаваме да си вършим нашата работа. За мен в личен план няма значение дали управлявам с мандат за 4 години или ще управлявам още няколко седмици Министерството на младежта и спорта“, каза още тя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация