Питат Гуардиола дали иска да поеме Бразилия

16:53
Питат Гуардиола дали иска да поеме Бразилия

Президентът на бразилската футболна федерация Едналдо Родригес планира в следващите дни да проведе личен телефонен разговор с мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, твърди "Спорт". Въпреки че съвсем наскоро испанецът подписа нов договор с „гражданите“, който трябва да го задържи на „Етихад“ до 2025 година, Родригес иска да разбере от първа ръка какви са плановете на Пеп и дали той би имал интерес да поеме националния отбор на Бразилия след края на настоящия сезон с клубния си отбор.

Тите, който беше начело на „селесао“ в последните шест години, напусна поста след отпадането от Световното първенство в Катар. Бразилската федерация няма да бърза с назначението на нов селекционер, тъй кат отборът няма официални мачове до втората половина на 2023 година, когато ще започнат квалификациите в зона Южна Америка за Мондиал 2026.

Според „Марка“ останалите фаворити за поста, освен споменатия Гуардиола, са следните: треньорът на Палмейрас Абел Ферейра, който спечели Копа Либертадорес през 2020-а и 2021-ва; наставникът на Флуминензе Фернандо Диниз, който е високо ценен заради офанзивния футбол, който изповядва; Ренато Порталупи, който е начало на Гремио; треньорът на Сао Пауло Рожерио Сени; както и бившият селекционер на Аржентина и настоящ треньор на Севиля Хорхе Сампаоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация