Нойер счупи крак и вече ще мисли за следващия сезон

14:15
Нойер счупи крак и вече ще мисли за следващия сезон

Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер изненадващо обяви, че сезонът за него е приключил. Причината, която германският национал посочи, е фрактура при каране на ски.

“Здравейте хора, това, което мога да кажа, е, че краят на годината можеше да бъде по-добър… Докато се опитвах да избистря главата си, карайки ски, получих фрактура на крака ми. Вчерашната операция мина добре. Много благодарности на лекарите! Въпреки това ме боли, знаейки, че настоящият сезон приключи за мен. Пазете се, ваш Мануел”, написа вратарят, добавяйки в Инстаграм своя снимка след операцията.

В момента 36-годишният страж е във ваканция след ранното отпадане на Германия на Мондиал 2022. Там той беше твърд титуляр, какъвто беше и за Байерн в първата част от кампанията. Преди паузата той изигра 16 мача във всички турнири, в които записа 7 сухи мрежи и допусна 14 гола. Като негов заместник до края на сезона се очертава Свен Улрайх. Неочакваната контузия на Нойер най-вероятно ще предизвика полемика в Германия, тъй като е известно, че голяма част от клубовете забраняват на своите футболисти да се занимават с опасни спортове, какъвто е карането на ски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация