Гълъбът отлетя: Тите хвърли оставка

10:11
Гълъбът отлетя: Тите хвърли оставка

Селекционерът на Бразилия Тите подаде оставка след поражението от Хърватия на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар. "Селесао", който бе сочен за основен фаворит за спечелването на световната титла, не успя да преодолее хърватите в редовното време и продълженията, които приключиха при резултат 1:1. След това при дузпите Хърватия триумфира с 4:2.


"Много тежка загуба, но аз съм напълно в мир със себе си. Край на цикъла", заяви Тите. "Но това решение съм го взел не сега, а преди година и половина. Аз не съм двуличен човек. Не съм водил отбора, за да спечеля титлата и след това да правя драми, за да ме оставят на поста още и още. Всеки, който ме познава, знае това много добре", каза Тите.


Попитан каква оценка би си поставил сам и какъв селекционер на Бразилия е бил, той отговори: "Само времето ще покаже. Болката, колкото и човешка да е, не мога да я елиминирам. Емоциите са силни в момента. Не съм в състояние да дам оценка на цялата свършена работа. С течение на времето вие ще направите тази оценка, сега нямам тази способност след елиминирането ни по този начин", казва още опитният треньор.


"Работата, която свършихме до тук, беше един цял процес. Имаше моменти, в които нещата изглеждаха добре, и такива, в които не изглеждаха добре. Но това продължение няма как да бъде прието". "Още преди началото на Мондиала казах, че след това първенство си тръгвам. Нямам причина да лъжа. Спечелил съм всичко в моята кариера, само не Световната титла", завърши 61-годишният специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация