Вижте първите думи и реакцията на Роналдо, след като разбира, че няма да е титуляр

17:12
Вижте първите думи и реакцията на Роналдо, след като разбира, че няма да е титуляр

Няколко дни след решението да не включи Кристиано Роналдо в титулярния състав за изминалия мач срещу Швейцария селекционерът на Португалия Фернандо Сантош разкри как точно е информирал нападателя и какъв е бил неговият отговор на всичко това. Доскорошният футболиста на Манчестър Юнайтед остана на пейката за старта на осминафиналния двубой от Мондиала, като се появи в игра чак за последните около 20 минути, когато срещата вече беше решена.

“След като обядвахме в деня на мача, го поканих в офиса си. По очевидни причини той не беше щастлив, защото винаги е бил титуляр. Той ме попита дали наистина мисля, че това е добра идея. Проведохме нормален разговор, в който аз изложих моите виждания по въпроса и той ги прие”, заяви Сантош на пресконференцията си днес.

Треньорът добави, че Роналдо е реагирал спокойно на всичко това и информациите, че бил искал да напуска националния тим, не отговарят на истината.

“Не ми е казвал, че планира да си тръгва - спокоен е Сантош. - Нямаше как той да даде по-хубав пример, защото видяхте, че той загряваше нормално, а после скачаше и празнуваше голове с останалите си съотборници. Даже в края той беше човекът, който призова останалите да отидат и да поздравят феновете ни. Оставете Кристиано на мира, той не заслужава това заради всичко, което е сторил за португалския футбол. Вече не е модерно постоянно Роналдо да бъде сочен с пръст”.

“Беше хубаво, че такъв разговор имаше. Щеше да е лошо, ако нямаше. Сега на Мондиала разкривам титулярите си чак час и половина преди началото на мача, като ги пиша на дъската. По принцип не водя такива разговори с всички, но Роналдо е капитан и заслужаваше това заради всичко, което е постигнал”, каза още селекционерът.

За нещастие на Роналдо започналият вместо него Гонсало Рамош вкара три гола, което го прави фаворит да бъде титуляр и в събота срещу Мароко на четвъртфиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация