Германският футболен съюз взе решение дали да остави Ханзи Флик начело на Бундестима

22:00
Германският футболен съюз взе решение дали да остави Ханзи Флик начело на Бундестима

Ханзи Флик остава старши треньор на германския национален отбор по футбол, съобщи "Билд". Флик запазва поста, въпреки изненадващото отпадане на Бундестима още в груповата фаза на Световното първенство в Катар през миналата седмица. Ханзи Флик остава начело на Бундестима

Специалистът днес проведе 2,5-часова кризисна среща с президента на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф и с вицепрезидента на централата Ханс-Йоахим Вацке. 

" Германия е домакин на Европейското първенство през 2024 година и това е един голям шанс за футбола в страната. Целта ни е да се представим успешно на тази турнир. Имаме пълно доверие в Ханзи Флик. Вярваме, че той и неговият екип могат да се справят с това предизвикателство", заяви Нойефдорф след срещата, която е преминала в "приятелска и конструктивна атмосфера".   

Флик заяви, че е оптимист, че отборът ще се представи значително по-добре на домакинското Евро 2024. 

"Аз и моят треньорски щаб гледаме с оптимизъм към Европейското първенство в нашата страна. Убедени сме, че можем да постигнем много повече отколкото показахме в Катар. Там пропуснахме голям шанс и ще си извлечем поуките от това.  Вярвам, че заедно с Бернд Нойендорф и Аки Ватце ще намерим правилния път", каза Флик.     

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация