Тите се оправда за танца: Това не е неуважение към съперника

10:01
Тите се оправда за танца: Това не е неуважение към съперника

Селекционерът на националния отбор на Бразилия по футбол Тите заяви, че танцът му при победата над Южна Корея с 4:1 е бил израз на чиста радост заради представянето на отбора му в атака.


“Опитваме се да се адаптираме към характеристиките на играчите. "Те са много млади и аз се опитвам да се настроя към техния език, а част от него е танцът”, каза 61-годишният специалист на пресконференцията, запитан за танца си край тъчлинията. Той призна, че футболистите са го предупредили преди мача, че ще го накарат да танцува, ако отбележат гол.


Не всички обаче бяха впечатлени от изпълнението. Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заяви пред британската телевизия ITV: "Хората може да си кажат, че това е част от тяхната култура, но аз мисля, че това е липса на уважение към съперника".


"Няма друга интерпретация освен щастие при гола, щастие заради тима, щастие от представянето му. Няма неуважение към съперника, нито към треньора му Пауло Бенто, към когото изпитват огромно уважение", категоричен бе Тите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация