Уругвай ще хваща последния влак за осминафиналите срещу Гана

07:58
Уругвай ще хваща последния влак за осминафиналите срещу Гана

Гана се изправя срещу Уругвай в последен мач от група “H” на Световното първенство в Катар. Срещата е от 17 часа на стадион “Ал Джануб”. В другия мач от групата лидерът Португалия излиза срещу Южна Корея.


Ганайците ще се класират за осминафиналите при победа или равенство, ако Южна Корея не спечели срещу Португалия. Ако корейците победят и Гана завърши наравно, ще се гледа головата разлика. Уругвай има шанс да продължи само при победа и Южна Корея не вземе три точки. Ако и двата отбора спечелят, головата разлика ще определи кой да се класира за следващата фаза.


Гана изигра два вълнуващи мача с много голове. В първия те отстъпиха на Португалия с 2:3, като пропуснаха шанс да изравнят в самия край. След това те спечелиха с 3:2 срещу Южна Корея. Уругвай пък е на другия полюс. Тимът няма отбелязан гол и разочарова с представянето си. Двукратният световен шампион започна с нулево равенство с Южна Корея и след това загуби с 0:2 от Португалия.


Въпреки че равенство може да ги класира, африканците ще искат да спечелят, за да си отмъстят за отпадането на Световното през 2010 г. Тогава в продълженията Луис Суарес спря топката на голлинията с ръка. Той бе изгонен, но Асамоа Гиан пропусна отсъдената дузпа, а Уругвай спечели при дузпите и се класира за полуфиналите.


“Урусите” са далече от формата си от преди 10 години, но някои от играчите още са в отбора. Ветераните Луис Суарес и Едисон Кавани и новият нападател на Ливърпул Дарвин Нунес разочароваха в първите два мача. Наставникът Диего Алонсо ще трябва да реши на кого да разчита, тъй като Факундо Пелистри и Макси Гомес създадоха повече в предни позиции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация