Тунис победи най-силния отбор в групата си, но отпадна от световното

19:11
Тунис победи най-силния отбор в групата си, но отпадна от световното

Тунис победи Франция с 1:0, но отпадна от Световното първенство в Катар, а "петлите" завършиха на първо място в група "D". Единственото попадение в мача реализира Уахби Хазри в 58-ата минута. Дълбоко в добавеното време попадение на резервата Антоан Гризман бе отменено след намесата на ВАР. Тунизийците останаха трети в групата, тъй като Австралия спечели срещу Дания и завърши на второ място.

Дидие Дешан даде почивка на много от основните си играчи и направи девет промени от мача с Дания. Това се отрази на играта на отбора му, който изигра разочароващ мач. Чак към края след влизането на играчи като Мбапе и Рабио французите имаха предимство в днешната среща. Въпреки това те завършват първи в групата и чакат втория от група "С", където са отборите на Аржентина и Полша.

Очаквано тунизийците стартираха по-агресивно, тъй като те трябваше да търсят победа. Още от началото "петлите" бяха поставени под натиск, като много работа имаха двамата крайни бранители Аксел Дисаси и Едуард Камавинга, който играеше на поста ляв бек. В осмата минута тимът на Жадел Кадри стигна до гол, който не бе зачетен поради засада. След центриране от фал Гандри засече топката към мрежата.

Докато двата отбора водеха битка на терена, звездата на "петлите" Килиан Мбапе се забавляваше на резервната скамейка. Той беше в отлично настроение и още от загрявката се шегуваше със съотборниците си.

Тунис продължаваше да има предомство, но след силния период в началото Франция започна да играе малко по-често с топката и стигна до първата си добра възможност в 25-ата минута. Тогава Фофана намери отлично Коман в наказателното поле, но той не пое добре топката и изпусна шанса да стреля. Последваха няколко атаки на африканците, с които защитата на съперника успя да се справи. Хубав удар на Хазри пък бе отразен от Манданда.

След почивката резервите на Франция продължиха да разочароват, а тунизийците стигнаха до заслужено повеждане в 58-ата минута. Фофана загуби топката в средата на терена, а тя бе насочена към Хазри, който бе оставен от защитата на "петлите" да пробие през центъра и да пусне топката покрай Манданда за радост на многобройните фенове на Тунис по трибуните.

Секунди след попадението голмайсторът Хазри бе изваден от игра, най-вероятно поради физически проблем. Дешан потърси промени бързо след гола. Той пусна в игра Мбапе, Рабио и Салиба на мястото на Коман, Верету и Варан. След тези промени Франция вдигна темпото и натисна. Атаките обаче бяха малко хаотични и рядко водеха до удари. Все пак Мбапе накара вратаря на Тунис да отразява негов изстрел. В 98-ата минута "петлите" стигнаха до гол, дело на Гризман, но след разглеждане с ВАР той бе отменен.


ТУНИС - ФРАНЦИЯ 1:0

1:0 - Хазри 58'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация