Бразилия си проправи път към осминафиналите след победа над Швейцария (видео)

20:02
Бразилия си проправи път към осминафиналите след победа над Швейцария (видео)

Бразилия се класира за елиминационната фаза на Световното първенство в Катар. Селесао постигна втори пореден успех в Група “G” на надпреварата и вече няма как да бъде изместен от едно от първите две места. Южноамериканците победиха трудно с 1:0 Швейцария след брилянтно попадение на Каземиро в последните минути на двубоя.

Бразилия имаше игрово предимство през целия двубой, но чистите положения пред Ян Зомер не бяха особено много преди попадението. Едва след гола играчите на Тите заиграха с фантазия и можеха да стигнат до още попадения. Швейцария от своя страна даде всичко от себе си, за да противодейства на атаките на съперника и до голяма степен успя да се справи, но страхотното попадение на полузащитника ги лиши от важна точка.

Двата тима стартираха успешно надпреварата и записаха победи в първите си срещи. Селесао се наложи с 2:0 над Сърбия, като герой за тима бе Ричарлисон, вкарвайки и двете попадения. Европейците от своя страна взеха успех с 1:0 над Камерун с гол на Брийл Емболо. По-рано днес в другия мач от групата Сърбия и Камерун направиха истинско шоу и завършиха 3:3.  

С победата си днес Бразилия събра шест точки и е лидер в подреждането. Швейцария засега е на второ място с три, а Сърбия и Камерун са с по една. В последните мачове от групата един срещу друг се изправят Бразилия - Камерун и Сърбия - Швейцария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация