В пловдивското дерби освен мотивация е нужна и добра психика

15:14
В пловдивското дерби освен мотивация е нужна и добра психика
Старши треньорът на Локомотив Пловдив Иван Маринов даде днес редовната си пресконференция на "Лаута", на която направи коментар на ситуацията в отбора преди градското дерби с Ботев Пловдив в събота. Наставникът призна, че се прави всичко възможно, за да се вдигнат на крака контузените бразилци Даксон и Том.

Даксон дори се включи в двустранната игра по време на днешната сутрешна тренировка, докато Том все още се подготвяше по индивидуална програма. Битката за Пловдив твърдо пропускат словенският халф Деян Комленович и централният защитник Людмил Николов.

"Дербитата са различни от обичайните мачове и имат своите особености. Сигурен съм, че всички момчета ще се опитат да се раздадат на 100 процента. В този мач не е нужна само мотивация, а и добра психика, защото някои може да прегорят и това да доведе до технически грешки. Все пак повечето момчета имат зад гърба си по 3-4 дербита и смятам, че ще се справят", заяви Маринов по време на брифинга.

Той уточни, че има представа за играта на съперника, тъй като е наблюдавал последните три двубоя на Ботев.

"И двата отбора се нуждаят от точки. Не смятам, че ще се получи затворен мач, защото в един момент ще трябва да се рискува и ще се получи двуостър двубой. Футболните фенове в Пловдив ще получат своето зрелище", допълни още старши треньорът на "черно-белите".

Той ще проведе последното занимание преди дербито утре от 14,30 часа, след което групата от 18 футболисти ще се отправи на режим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
29.10.2009 16:01

жалко че Ботев не са в форма ма в тва дерби не се знае кво ще стане(въпреки че и в локо пд не сичко е розово...)