Световните шампиони с мисия по обезвреждането на датския динамит

08:04
Световните шампиони с мисия по обезвреждането на датския динамит

Световният шампион Франция излиза във втория мач от група D, който е срещу неудобния за тях в последните години тим на Дания. Срещата е с начален час 18:00.


“Сините“ ще опитат да си подпечатат визи за осминафиналите след само два мача. Това обаче няма да е лесна задача предвид многото контузии и проблеми пред селекционера Дидие Дешан.


Най-големият отсъстващ – Карим Бензема, бе отлично заменен срещу „кенгурата“ от Оливие Жиру, който вкара две попадения, с които изравни рекорда на Тиери Анри от 51 гола. Нов проблем обаче се появи пред „петлите“, тъй като Люка Ернандес също получи много тежка травма и няма да е на разположение до края на турнира.


„Червения динамит“ изигра един посредствен двубой срещу Тунис за своето начало на Мондиал 2022. Скандинавската селекция определено е припряна и има нужда от точки, защото в противен случай ще усложни неимоверно своето положение в групата. Футболистите на Каспер Хюлманд не са губили от Франция от 2015-а, след което натрупаха едно равенство и две победи – последната бе в края на септември тази година.


Това дава надежди на Дания, че ще може да окаже съпротива да световния шампион и ще успее да измъкне добър резултат, който да запази шансовете им за продължаване напред.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация