Пътят на Англия към първото място в групата минава през бой над САЩ

08:52
Пътят на Англия към първото място в групата минава през бой над САЩ

Англия и САЩ си дават среща в група B на Мондиала в Катар. След двубоя някой от двата тима може да си осигури класиране на 1/8-финал в турнира.


"Трите лъва“ се изправят срещу американците в търсене на втори пореден успех на Световното, след като в откриващия си мач разбиха Иран с 6:2. Възпитаниците на Гарет Саутгейт не бяха тествани сериозно срещу азиатците, но се очаква да имат по-трудно предизвикателство в лицето на „янките“, които започнаха с равенство 1:1 срещу Уелс.


Добрата новина за полуфиналистите от Световното в Русия преди четири години е, че капитанът Хари Кейн е на линия за утрешния двубой, след като получи удар в глезена срещу азиатците.


Американците пък имаха сериозно предимство през първото полувреме на двубоя с Уелс, след което водеха след гол на Тимъти Уеа. Те обаче не се поздравиха с трите точки, след като Гарет Бейл реализира успешно дузпа в края.


САЩ се класира за 1/8-финалите в последните си две участия на световни първенства – през 2010-а и 2014-а. В ЮАР „янките“ завършиха на първо място в група именно с Англия. Тогава директният двубой между двата тима завърши 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация