Германия стартира похода си на Мондиал 2022 срещу Япония

08:50
Германия стартира похода си на Мондиал 2022 срещу Япония

Един вечните фаворити на всеки голям футболен форум - Германия, ще открие кампанията си на Световното първенство в Катар в сблъсък срещу Япония. Срещата между двата тима е от програмата на четвъртия ден на Мондиала, втора в програмата и ще се изиграе от 15:00 българско време. За бундестима това седемнайсто поредно участие на най-големия футболен форум. 


Възпитаниците на Хазни Флик се представиха много убедително в квалификациите, като записаха 9 победи и 1 загуба, отбелязаха цели 36 попадения, а допуснаха едва четири. Това им дава големи надежди за добро представяне, тъй като претърпяха провали на последните две големи първенства, където не успяха да достигнат до четвъртфиналите (Световното в Русия 2018 и Евро 2020). Именно преди четири години Мануел Нойер и компания бяха отстранени от другия голям тим в Азия - Южна Корея и сега със сигурност ще потърсят реванш за тази загуба. Селекционерът на тима няма да може да разчита в този двубой на получилия контузия Льорой Сане, но пък ще име възможност да се осланя на ветерана Томас Мюлер, който може да поведе тима с изключителния си опит на големи форуми и десетте си попадения на световни първенства.


Япония също се класира за седмо поредно Световно първенство, а “самураите” допуснаха едва шест попадения и 18 квалификационни мача, като се справиха с Австралия, за да си осигурят директно класиране за Катар. Това ще е един от сблъсъците, които ще определят съдбата на групата, като се има предвид, че в нея е и друго от големите европейски фаворити - Испания, както и Коста Рика. Именно това е и една причините преминаването за тима от “страната на изгряващото слънце” да изглежда доста трудно, още повече, че те се представиха неубедително и в единствената си контрола преди турнира, когато загубиха от Канада с гол в края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация