\"Еврофутбол\" стартира подписка за неувеличаване на данъка

12:14
\"Еврофутбол\" стартира подписка за неувеличаване на данъка
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" стартира днес подписка в своята мрежа от пунктове, която е в подкрепа на бизнеса на компанията и позицията й за неувеличаване на данъка.

Дори и сегашният данък е непосилен и един от най-високите в Европа. Това не дава възможност на "Еврофутбол" да предлага по-атрактивни коефициенти и бонуси, с които да отговаряме на очакванията и доверието на букмейкърите и участниците. Данъкът на "Еврофутбол" не е както при другите фирми, които заплащат 10% данък печалба! Данъкът е върху абсолютно целия оборот и така той се равнява на 50 - 60% данък печалба. Облагат се всички приходи, а всички разходи са за сметка на печалбата – печалби на участниците, комисионни за букмейкърите, заплати, спонсорства, благотворителност...

Ето един пример: от всеки 100 лв. "Еврофутбол" моментално плаща 10 лв. данък. После, от останалите 90 лв., се изплащат 6,5 лв. комисионна за букмейкърите и регионалните представители, печалби за участниците, които са приблизително 70 лв., а понякога могат да бъдат и повече - има тиражи на чиста загуба (за 2007 г. от общо 104 тиража 17 са губещи, а за 2008 г. - 12 броя). От остатъка (14 лв.) "Еврофутбол" заплаща разходите по дейността си – наем на офис, заплати, печат на талони и програми, реклама, маркетинг, ПР, др.. Това повишение ще има крайно негативен ефект не само върху бизнеса на "Еврофутбол", но и върху всички партньори на компанията – регионални представители, букмейкъри, участници, банки, мобилни оператори, производители, вносители, печатници, медии, др. По-високият данък ще принуди "Еврофутбол" да свие още разходите си, което ще доведе до:

- по-ниски коефициенти;
- намаляване на атрактивността на продукта;
- отлив на участници към нелегален хазарт;
- спад в оборота;
- по-малко реклама
- прекратяване на спонсорства и благотворителност, др.

С тази подписка "Еврофутбол" и желаещите да я подкрепят поставят едно чисто икономическо искане: да не се вдига данъка на "Еврофутбол"! Не се искат специални отстъпки, а се търси равнопоставеност спрямо другите фирми на пазара. Не се отправят политически искания, а се защитава бизнеса на компанията! Участието в подписката е абсолютно доброволно и се извършва собственоръчно с личния почерк. В нея могат да участват всички дееспособни физически лица. Едно лице може да се подпише само веднъж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jelko
29.10.2009 20:26

Не само няма да се подпиша,но и ще агитирам другите да не подписват ............

fishky
29.10.2009 15:22

Правилно. Умряха да реват, а колко хора са прецакани от ниските им коефиценти не ги грее. Интересно как след толкова години не се оплакваха да кажат, че коефицентите им са ниски, а сега точно като ще им дигат данъците. Нещастници !

VasilGeorgiev
29.10.2009 13:10

Тия измамници не стига, че дават най-ниските коефициенти в целия свят ами сега и данъка искат да им се намаля. Да им го увеличават, че да фалира дано и да дойде някой свестен букмейкър!