Сърбия остави отлични впечатления с играта си в приятелски мач срещу Бахрейн

21:00
Сърбия остави отлични впечатления с играта си в приятелски мач срещу Бахрейн

Сърбия разгроми с 5:1 Бахрейн в Риффа и показа, че се намира в много добро състояние преди началото на Световното първенство в Катар. Особено силно бе представянето на „орлите“ през второто полувреме, когато гостите отбелязаха четири попадения. Капитанът Душан Тадич (8', 50') се отличи с два гола, но още по-важното за сърбите е, че Душан Влахович (51'), който доскоро лекуваше контузия, също показа добра форма, като също се разписа и направи две асистенции. Филип Джуричич (87') и Лука Йович (89') също записаха имената си сред голмайсторите срещу отбора на Бахрейн, който се намира на 85-о място в ранглистата на ФИФА. Единственото попадение, което сърбите допуснаха, бе от дузпа в 15-ата минута. Реализира го Аждула Юсуф Хилал.

Тадич откри резултата след перфектно изпълнен пряк свободен удар, след което отново той удвои малко след началото на втората част, когато получи от Влахович, овладя добре, елиминира един съперник и стреля в ъгъла. Минута след това попадение се разписа и самият Влахаович, който бе изведен с пета в наказателното поле от Тадич и шутира силно от шест метра. Джурич отбеляза четвъртия гол след удар с глава отблизо, а Йович сложи точка, след като в 89-ата минута копна технично топката над стража на домакините.

Сърбия започва участието си на Световното първенство в Катар с много труден мача срещу един от най-големите фаворити за трофея – Бразилия. Двубоят е на 24 ноември. Останалите срещи на тима на Драган Стойкович са срещу Камерун и Швейцария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация