Египет победи в контрола един от скритите фаворити на световното

19:35
Египет победи в контрола един от скритите фаворити на световното

Един от отборите, на които се възлагат много очаквания за силно представяне на Мондиал 2022 – Белгия, загуби с 1:2 от Египет в контрола, играна в Кувейт. Африканският тим, който не успя да се класира за участие на финалите, поведе с гола на Мостафа Мохамед в 33-тата минута след грешка на Кевин Де Бройне, който загуби топката през наказателното поле на „червените дяволи“. 

Трезеге удвои веднага след началото на второто полувреме, след като получи извеждащо подаване от Мохамед Салах и стреля покрай Тибо Куртоа. Лоис Опенда все пак върна едно попадение за Белгия в 76-ата минута, когато засече отблизо центриране на Караско. 

Белгийците, които заемат второ място в ранглистата на ФИФА, обаче не успяха да стигнат до нещо повече в тази проверка. В края Салах дори пропусна да направи победата на "фараоните" още по-изразителна. 

Белгия започва участието си на Световното първенство в Катар с двубой срещу Канада на 23 ноември. Вторият двубой на „червените дяволи“ е срещу Мароко, а финалната среща от група „F“ е срещу Хърватия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация