Първокласен френски трилър на "Луи II" в изпълнение на Монако и Марсилия

23:55
Първокласен френски трилър на "Луи II" в изпълнение на Монако и Марсилия

Монако и Марсилия сътвориха истински спектакъл в последния мач в Лига 1 преди паузата заради Световното първенство. Гостите спечелиха с 3:2 след гол на Сеад Коласинак в добавеното време и вече са на 4-о място в класирането, измествайки от него Лориен. За Монако остана разочарованието, че не успя да постигне трети пореден шампионатен успех и допусна обрат с единствените два удара на съперника след почивката. 

Двата отбора започнаха предпазливо и до средата на първото полувреме нямаше почти никакви опасности пред вратите. В 21-ата минута Жордан Верету напредна опасно и стреля, но бранител на Монако блокира удара му. В 26-ата Жонатан Клос също пропусна да изведе ОМ напред в резултата. По-добрата игра на гостите беше възнаградена в 35-ата минута, когато Алексис Санчес отбеляза красив гол от фаул. 

Монако съумя да възстанови равенството още до почивката. Леонардо Балерди повали в наказателното поле Крепин Диата, а Бен Йедер изпълни дузпата в стил "Паненка" и Пау Лопес нямаше какво да стори.

През второто полувреме ролите се размениха. "Монегаските" атакуваха все по-опасноа, халфът на Марсилия Амин Арит получи контузия, която почти сигурно ще го извади от участие на Мондиал 2022. 

В 73-ата минута Александър Головин пусна перфектен пас към Кевин Фоланд и германецът насочи топката в мрежата. Това беше едва втори гол за бившия футболист на Хофенхайм и Байер (Леверкузен) от началото на сезона в Лига 1, но и предишният падна във вратата на голям съперник - ПСЖ.

Марсилия нямаше друг избор, освен да рискува в търсене на равенството. В 83-ата минута появилият се на мястото на Арит Димитри Пайе подаде на Верету и той отбеляза първия си гол с екипа на ОМ с първия удар на отбора през втората част. 

Това обаче не беше всичко. В последната минута от добавеното време марсилци получиха свободен удар на ъгъла на наказателното поле. Пайе центрира остро и Сеад Коласинак изпревари Александер Нюбел, пращайки топката във вратата. 

След днешната загуба Монако е на 6-о място в подрежаднето с актив от 27 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация