Късметлийско реми за Рома срещу Торино

22:18
Късметлийско реми за Рома срещу Торино

Отборите на Рома и Торино завършиха наравно 1:1 на римския „Олимпико“ в двубой от 15-ия кръг на Серия "А". Любопитното е, че това е първо реми между двата тима от декември 2015-а насам. То означава, че „вълците“ нямат победа в последните си три мача, но поне днес се спасиха от загуба в края на мача.

През първото полувреме нито един от двата отбора не отправи точен удар. В 25-тата минута съдията даде дузпа за домакините заради игра с ръка на Самуеле Ричи, но след проверка с ВАР реши да я отмени. В 37-ата минута те можеха да поведат в резултата, тъй като Ваня Милинкович-Савич увисна при изпълнение на корнер, но ударът с глава на Джанлука Манчини мина покрай вратата. Така се стигна до 55-ата минута, когато Карол Линети се извиси при центриране на Вилфрид Синго и с глава даде аванс на „биковете“. 

В 70-ата минута в игра за „джалоросите“ се завърна Пауло Дибала. Последваха два негови далечни шута, които бяха спасени от вратаря. В добавеното време Кофи Джиджи фаулира именно аржентинеца и последва дузпа за римляните. Ударът от бялата точка на резервата Андреа Белоти обаче разтресе страничния стълб на вратата. Две минути по-късно неговият тим все пак стигна до равенството в срещата. Тогава Дибала нацели напречната греда с техничен удар от голяма дистанция. Топката обаче отиде право при влезлия от пейката Неманя Матич, който с хубаво воле, рикоширало в противников играч, я прати в мрежата за крайното 1:1. Домакините приключиха мача без своя треньор Жозе Моуриньо на скамейката, тъй като той си изкара червен картон през втората част за протест срещу съдията.

Така Рома остана на седмата позиция в класирането с актив от 27 точки, отстъпвайки на Аталанта само по голова разлика, а Торино продължава да бъде девети, но вече с 21 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация