Локо Пловдив се върна на победния път с успех срещу Хебър (видео)

17:22
Локо Пловдив се върна на победния път с успех срещу Хебър (видео)

Локомотив (Пловдив) се върна на победния път след успех с 2:1 като гост на Хебър (Пазарджик). Двубоят от 18-ия кръг на efbet Лига се игра на националния стадион „Васил Левски“, където пазарджиклии домакинстват. Ивайло Димитров (30) изведе гостите напред, а Ивайло Михайлов (55) възстанови равенството. Джовани (62) отново даде преднина на Локомотив след грешка на Дебърлиев. "Смърфовете" удариха и две греди в хода на мача. 

В 4-ата минута Матеус Да Силва пробва акробатичен удар със задна ножица, който не бе никак лош. Петър Дебърлиев обаче беше на мястото си и улови топката. В 22-рата минута Динко Хоркаш отрази много опасен удар на Хлеб Бухал с върха на пръстите си. В 27-ата минута Бирсент Карагарен напредна и пробва изстрел извън наказателното поле. Шутът му имаше необходимата сила, но не и точност. 

Минута по-късно гостите от Пловдив разиграха защитата на Хебър с по едно докосване. Топката достигна до Карагарен, който влезе остро в наказателното поле и предпочете да подава по земя към втора греда, където бе Ивайло Димитров. Решението на крилото сякаш не бе правилно и във въпросната ситуация трябваше да стреля, вместо да търси комбинация.

Локомотив поведе в резултата в 30-ата минута с гол на Ивайло Димитров. Дълго подаване намери Евандро в предни позиции. Бразилецът чукна топката технично от движение към свободния Димитров, а нападателят с удар с левия крак извън наказателното поле преодоля стража Петър Дебърлиев. 

В 35-ата минута Георги Каракашев стреля в аут. В 44-ата минута удар на Бирсент Карагарен се отби в горната греда. В добавеното време на първата част гол на Хебър не бе зачетен заради засада. Мартин Михайлов изскочи зад гърба на защитата, но не бе в редовна позиция при отклоняването на топката към Хлеб Бухал.

В 47-ата минута Хебър можеше да изравни, но Октай Хамдиев предпочете да завършва атаката сам, вместо да подаде встрани към свободния Седрик Валпорт. В 49-ата минута Венсан Марсел стреля, но Хоркаш улови без проблеми. Хебър видимо заигра по-силно от своя опонент през втората част. И в 52-рата минута нов удар на Валпорт излезе в аут. 

В 55-ата минута Хебър изравни с гола на Ивайло Михайлов. Дълго подаване намери Венсан Марсел на линията на защитата на Локомотив. Последва успоредно на голлинията подаване от Марсел, при което бранителите на гостите изостанаха и Ивайло Михайлов от няколко метра насочи удара си към вратата. 

Три минути по-късно Божуркин стреля в ръцете на Хоркаш. В 62-рата минута Локомотив отново излезе напред в резултата с гол на Джовани, дошъл след грешка на стража Петър Дебърлиев. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле, а между купа от футболисти вратаря на Хебър сякаш не видя топката и позволи на топката да мине през ръцете му. 

В 76-ата минута влезлият от резервната скамейка Преслав Боруков стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му беше отразен от Петър Дебърлиев. В 83-ата минута страхотна намеса на Дебърлиев с една ръка не позволи на Мартин Паскалев да реши мача. В 88-ата минута Роберт Мазан имаше отлична възможност да донесе поне точка на домакините, но стреля в аут от чиста позиция. В 90-ата минута Дебърлиев решително запази интригата в мача, отразявайки удар на Матеус Да Силва, останал сам срещу стража. От последвалия корнер Маутес отново беше близо до гола, но този път гредата спря защитника. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация