Реал Мадрид се измъкна по терлици срещу Кадис

00:41
Реал Мадрид се измъкна по терлици срещу Кадис

Реал Мадрид не допусна трета поредна грешна стъпка в Ла Лига. След равенството с Жирона и загубата от Райо Валекано кралският клуб се върна към победите, макар и трудно. "Белите" надвиха с 2:1 Кадис на "Сантиаго Бернабеу" и се доближиха на две точки от водача в класирането Барселона. Попаденията за домакините вкараха Едер Милитао (40') и Тони Кроос (70'). Лукас Перес върна един гол в 82-ата минута, а в добавеното време защитникът Алфонсо Еспино пропуса да донесе сензационно равенство на Кадис, който на два пъти препъна мадридския гранд през миналия сезон.

Кадис остава на предпоследното 19-о място в класирането, но демонстрира прогрес и загуби само два от последните си 8 мача, като в този период дори победи Атлетико Мадрид с 3:2. Отборът обаче има най-слабата атака в дивизията с отбелязаните едва 9 гола. 

В състава на Карло Анчелоти нямаше изненади. Федерико Валверде, Родриго и Винисиус Жуниор действаха в атака, а тримата в средата на терена бяха Тони Кроос, Орелиан Чуамени и Лука Модрич. На десния фланг на защитата започна Лукас Васкес вместо Даниел Карвахал. Останалите бранители пред Тибо Куртоа бяха Едер Милитао, Дейвид Алаба и Ферлан Менди. 

Треньорът на гостите Серхио Гонсалес не можеше да използва няколко основни футболисти заради контузии, а Луис Ернандес бе наказан. Алекс Фернандес и Антони Лосано бяха двамата нападатели, а в халфовата линия стартираха Иван Алехо, Рубен Алкарас, Федерико Сан Еметерио и Рубен Собрино.

В първите минути неточни удари отправиха Родриго и Лука Модрич. Много по-опасен беше изстрелът на Алфонсо Еспино от Кадис, който закачи напречната греда. Повечето атаки на Реал се развиваха на бавна скорост и не носеха изненада за бранителите в жълто, а те подхождаха агресивно при всяко единоборство и това изнерви футболистите на Анчелоти.

Първите картони обаче отидоха на сметката на Милитао и Винисиус Жуниор. Между тях Феде Валверде шутира от далечна дистанция, но без успех. Кадис не допускаше мадридчани да нахлуват на скорост в наказателното поле, но и много рядко поглеждаше към вратата на Тибо Куртоа. В 35-ата минута Винисус падна в пеналта, но контактът с Хуан Кала беше твърде малък, за да се очаква реферът Сесар Сото Градо да даде дузпа.

Пробивът за Реал дойде в 40-ата минута. След центриране на Кроос от корнер топката беше изчистена, но попадна в Модрич, който я подаде на Кроос. Германецът отново центрира и оставеният непокрит Милитао с глава откри резултата. Това беше 16-и гол за "лос бланкос" преди почивката - повече от всички други отбори в Ла Лига.  

След почивката Реал продължи да владее инициативата, но чистите положения пред вратата на гостите не бяха много. В 53-ата минута Собрино можеше да смълчи публиката на "Бернабеу", но Куртоа показа класа и спаси. В ответната атака "белите" направиха красива комбинация и само блестящата намеса на Карселен попречи на Валверде да се разпише.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация