Междугалактическа скука на мача Райо Валекано - Селта

00:23
Междугалактическа скука на мача Райо Валекано - Селта

Както и през миналия сезон, Райо Валекано и Селта направиха нулево равенство в двубоя помежду си на "Вайекас". И двата тима разочароваха с прекалено дефанзивния си подход, който логично доведе до това публиката да стане свидетел на твърде малко интересни положения пред вратите. В класирането Райо е на 8-о място с 22 точки, а Селта има 12 и се намира непосредствено над зоната на изпадащите, където се озова Севиля. 

Райо влезе в мача на гърба на серия от 5 мача без загуба, включително три поредни победи. Само преди няколко дни "пчеличките" нанесоха първо шампионатно поражение на Реал Мадрид и се надяваха да продължат възхода си срещу колебливо представящия се тим на Селта. Галисийци не спечелиха нито един от най-скорошните си 6 мача и в този период взеха точка само в домакинството си на Хетафе. 

Още в началните минути Гонсало Пасиенсия имаше шанс да изведе Селта напред, но стреля над вратата. Това беше едно от малкото интересни положения до почивката. Райо Валекано владееше топката в две трети от игровото време, но не затрудни сериозно стража на гостите Аугустин Маркесин. Селта също действаше предпазливо и изчакваше грешка в защитата на съперника.

В 58-ата минута Пасиенсия още веднъж се озова на добра позиция, но след изстрела му топката излезе в аут. Гостите продължиха да са по-настойчиви и Франко Черви опита да изненада Столе Димитриевски, но северномакедонският национал бе заел отлична позиция и спаси. Отговорът на Райо Валекано дойде четвърт час преди края, когато резервата Серхио Камейо отправи опасен удар, но Маркесин внимаваше.

До края на двубоя никой от съперниците не пожела да рискува в търсене на трите точки. Домакините не се възползваха от няколко статични положения в близост до противниковото наказателно поле. "Пчеличките" обаче удължиха серията си от мачове без загуба и вече мислят за гостуването на Молеруса в Купата на краля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация