Валенсия помете Бетис на "Местая"

00:19
Валенсия помете Бетис на "Местая"

Валенсия се отърси от негативната серия от пет мача без победа, записвайки заслужен успех с 3:0 над Реал Бетис на “Местая” в мач от 14-тия кръг на Ла Лига. Голове на Андре Алмейда (63’), Уго Гийамон (81’-дузпа) и Джъстин Клуйверт (90’) материализираха превъзходството на състава на Дженаро Гатузо. Ключово за триумфа на домакините беше изгонването на Едгар Гонсалес от състава на съперника в 61-вата минута. От последвалото изпълнение на пряк свободен удар заради извършеното от него нарушение падна първото попадение, след което за “прилепите” стана лесно.

Това е едва пети успех за отбора на Валенсия, заради което той е чак 10-и в класирането. Бетис пък пропусна шанс да излезе трети.

Валенсия игра по-силно и през първото полувреме, но гредата спаси гостите след изстрел на Юнус Муса в 31-вата минута. В края на тази част пък удар на Саму Кастийехо беше отразен.

В 61-вата централният защитник на Бетис Едгар Гонсалес стана жертва на грешки на свои съотборници, заради което извърши нарушение пред наказателното поле и получи втори жълт картон, заради което беше отстранен. От последвалото изпълнение Алмейда вкара за 1:0.

После натискът на Валенсия доведе до дузпа, след като съдията посочи бялата точка за съприкосновение между Клуйверт и Алекс Морено. Гийамон, който се беше появил само две минути по-рано, вкара за 2:0.

В добавеното време на срещата Клуйверт реализира за 3:0.

Това е последен кръг преди паузата за Мондиала.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация