Възходът на Юве в Серия А продължи и след визитата на Верона

23:29
Възходът на Юве в Серия А продължи и след визитата на Верона

Ювентус изкова пета поредна победа в Серия “А” след трудно 1:0 като гост на последния в класирането Верона. Мойс Кийн вкара единствения гол след точно час игра. Този успех изкачи още по-нагоре тима от Торино.

Мачът на "Бентегоди" обаче беше белязан от две дискусионни отсъждания в наказателното поле на Юве. В 76-ата минута главният съдия Марко Ди Бело дори не прегледа ситуация, при която топката срещна изпъната встрани ръка на Данило. Малко по-късно пък арбитърът отсъди дузпа за Верона, но след това изгледа запис и промени решението си. В добавеното време пък защитникът на гостите Алекс Сандро беше изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващ се сам срещу вратаря футболист на съперника. 

Юве имаше и предимство от факта, че домакините бяха в кошмарна поредица от осем загуби в първенството, а бройката вече нарасна до девет.

Треньорът на “старата госпожа” Макс Алегри беше направил три промени в стартовите си 11 от последния двубой. Титулярният вратар Войчех Шчесни получи почивка и седна на пейката, а вместо него играе Матия Перин. Капитанът Леонардо Бонучи се завърна в тройката бранители, а в атака място зае Мойс Кийн.

Офанзивното трио на Верона беше съставено от Яя Калон, Кевин Лазаня и Милан Джурич, които обаче общо имат само две попадения.

Двубоят започна с две опасности пред вратата на Юве в първите три минути. 

Гостите бързо наложиха натиск, но не стигаха до положения. В същото време в 17-ата минута тимът на Верона организира добра атака, при която Кевин Лазяна свали в наказателното поле към Джурич, който обаче беше изпреварен в последния момент от Данило. 

Домакините играеха сърцато и не се пестяха в единоборствата, което доведе до опасен удар в главата на Бонучи малко след първия половин час игра. Защитникът получи медицинска помощ извън терена, но успя бързо да се завърне. 

В 35-ата минута Перин се намеси след изстрел на Хонгла. Секунди преди паузата Сулемана излезе сам срещу Перин и стреля в аут. В тази ситуация беше отсъдена засада, но от повторенията се видя, че последен с топката е играл Локатели, което означаваше, че евентуален гол вероятно щеше да бъде зачетен.

Три минути след паузата Павел Давидович от Верона успя да мине зад гърба на цялата защита на Юве, но малко не му достигна да засече по-добре едно центриране. 

Последва силен период за отбора на Алегри и в 60-ата минута гостите поведоха с 1:0. Тогава Милик асистира на Кийн, който с помощта на лек рикошет намери мрежата зад гърба на Монтипо.

В 76-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която топката срещна изпънатата ръка на Данило в наказателното поле на Юве. Това се случи след засичане на Давидович, но изненадващо главният съдия дори не отиде да изгледа ситуацията на запис. Факт е, че имаше рикошет и кълбото отиваше встрани.

Седем минути след дойде още една дискусионна ситуация в наказателното поле на гостите. Тогава Симоне Верди и Бонучи посегнаха към топката, след което реферът посочи бялата точка. Последва обаче преразглеждане от ВАР и този път арбитърът беше повикан на монитора. След това той взе решение да отмени наказателния удар в полза на Верона.

Верона продължи да натиск и в добавеното време на Алекс Сандро му се наложи да фаулира откъснал се играч на съперника, заради което получи директен червен картон за нарушението, което беше точно пред наказателното поле.

В крайна сметка Юве удържа аванса си и така спечели последното си гостуване за календарната година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация