Леверкузен си тръгна с три точки от гостуването на Кьолн

22:31
Леверкузен си тръгна с три точки от гостуването на Кьолн

Леверкузен победи Кьолн като гост с 2:1 в мач от 14-тия кръг на Бундеслигата. Успехът за “аспирините” дойде след пълен обрат през второто полувреме. Кьолн поведе с гол на Бено Шмитц в 30-ата минута, но с попадения на Надим Амири (65') и Муса Диаби (71') през втората част гостите сe поздравиха с успеха. 

Домакините от Кьолн откриха в 30-aта минута. Саргис Адамян центрира добре и Бено Шмитц с хубав удар не остави шансове на вратаря на Леверкузен Храдецки за 1:0. При този резултат и двата отбора се оттеглиха на почивката. 

През второто полувреме по-добрата игра на "козлите" продължи. В 48-ата минута страхотен далечен изстрел на Йонас Хектор срещна напречната греда на Леверкузен, а непосредствено след това Адамян тества Храдецки с далечен удар, но стражът на “аспирините” изби в корнер. Последваха по-добри минути за Леверкузен, които започнаха да притискат все повече съперника си. Логичното се случи в 64-ата минута, когато влезлият като резерва Надим Амири изпълни добре пряк свободен удар. Топката рикошира в стената на Кьолн и стана невъзможна за стража на Кьолн Марвин Швабе - 1:1! 

Леверкузен продължи с по-доброто си представяне и осъществи пълен обрат в 71-ата минута. След изпълнение на корнер за Кьолн, “аспирините” подеха отлична контратака, Джереми Фримпонг напредна по лявото крило и подаде на Муса Диаби, който прати топката в мрежата за 1:2. До края на срещата Кьолн опита да изравни и можеше да го направи, но в 82-ра минута Щефен Тигес нацели напречната греда след удар с глава. Така Леверкузен се изкачи в класирането на 13-то място с 15 точки, а Кьолн остана с една позиция по-горе със 17 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация