Реал Сосиедад надделя над девет от Севиля

22:18
Реал Сосиедад надделя над девет от Севиля

Реал Сосиедад победи с минималното 2:1 Севиля в изключително драматичен сблъсък от 14-ия кръг на Ла Лига. Играчите на Хорхе Сампаоли продължиха ужасното си представяне от началото на сезона и отново разочароваха феновете си. Те в крайна сметка се “измъкнаха” с минимална загуба с едно попадение, макар че останаха с девет души още до 35-ата минута. Двата тима изиграха едно изключително наситено откъм събития първо полувреме, в което гостите поведоха с две попадения чрез Александър Сьорлот (20’) и Брайс Мендес (36’), а в 44-ата минута Рафа Мир намали изоставането на своя тим.

Още в 10-ата минута дойдоха лоши новини за Манол Илгуасил, тъй като Карлос Фернандес се контузи и бе заменен от Такефуса Кубо. Въпреки това десет минути по-късно Микел Мерино, за когото това бе четвърта асистенция от началото на сезона, намери отлично Александър Сьорлот зад гърба на защитата и норвежеца се разписа елегантно за 1:0.

В следващите минути играчите на Хорхе Сампаоли опитаха да вдигнат темпото на играта си и създадоха две по-опасни положения пред вратата на Алекс Ремиро. В 26-ата минута обаче Иван Ракитич извърши нарушение, което първоначално бе санкционирано с жълт картон. Впоследствие обаче Карлос Дел Серо Гранде получи сигнал да прегледа отново ситуацията и впоследствие той промени решението си изгонвайки хърватина.

Само пет минути по-късно Танги Нианзу на свой ред извърши доста грубо нарушение и също бе отстранен след преглед с ВАР. Така само няколко минути след изминаването на половин час игра домакините останаха с девет души на терена. Нещата станаха катастрофални за домакините в 36-ата минута, когато Микел Мерино намери отлично Брайс Мендес зад гърба на отбраната и той преодоля Боно, за да удвои преднината на Реал Сосиедад.

Две минути преди края на първата част Рафа Мир все пак успя да намали изоставането на андалусииците, след като получи добро центриране в наказателното поле и мощен удар с глава се разписа за 2:1.

На почивката бяха направени няколко смени от двата тима, а през второто полувреме двата тима играеха на доста по-ниски обороти. Все пак гостите се отличиха с много сериозен пропуск точно след час игра, когато Такефуса Кубо получи в наказателното поле и стреля, но Боно спаси, а впоследствие с топката се размина и Александър Сьорлот. В 69-ата Ерик Ламела се строполи в наказателното поле и играчите на Хорхе Сампаоли искаха дузпа, но съдията подмина претенциите им.

В 79-ата минута отново играчите на Манол Илгуасил, след като няколко техни играчи осъществиха добра контраатака в крайна сметка Боно спаси удар на Пабло Марин. В последните минути Севиля опита на няколко пъти да осъществи атаки в търсене на изравняването, но така и не стигнаха до него.

С тази победа Реал Сосиедад се изкачи до третото място в класирането на Ла Лига с 26 точки, а Севиля е точно над чертата с 11 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация