Кака: Милан тръгна в правилната посока

21:48
Кака: Милан тръгна в правилната посока

Бразилската легенда на Милан Кака даде интервю пред “Гадзета дело спорт”, в което говори по различни теми, най-вече свързани с предстоящото Световно първенство в Катар и “росонерите”.

За условията на Световното първенство

Да, всичко ще окаже своето въздействие: периодът на сезона; топлото, но не и твърде горещо време; липсата на пътувания, което ще даде възможност на възстановителния процес да започне веднага след мача. Големите шампиони обаче ще бъдат на върха. Моите фаворити са Бразилия, Франция, Аржентина и Сърбия. Наистина е нововъведение липсата на подготвителни лагери, но игрчите знаят какво искат треньорите им от тях. Квалификациите също бяха полезни за това. Очаквам вертикален футбол и много голове, както става в Шампионската лига. Световното първенство обикновено следва тази тенденция.

За Хвича Кварацхелия

Доста е добър, приятна изненада. Жалко, че той и Ерлинг Холанд няма да играят на Мондиала. Въображението винаги поднася изненади. Играчът, намиращ решения, които другите не могат да видят, прави разликата.

За липсата на Италия на Мондиала

И мен ме боли от вашето отсъствие от Световното първенство. Но също така трябва да бъдем оптимисти, защото Италия спечели Европейското. Ако добавите Бразилия и Аржентина към него, това е малко световно първенство. Може би пропускането на Мондиал 2018 беше леко недооценено, но виждам, че сега в отбор има редица интересни младежи.

За завръщането на Милан в елиминациите на Шампионската лига

Красиво е. Бих искал да дойда в Италия за сблъсъка с Тотнъм. Милан тръгна в правилната посока. Харесва ми дългосрочната работа, започната от клуба.

За Паоло Малдини като директор на Милан

Познавайки Паоло, очаквах, че ще се справи въпреки всичко. Той е много интелигентен, компетентен и коректен човек. Хубаво нещо е, че той реши да бъде директор на Милан. Говорим си отвреме навреме. Аз завърших три курса по спортен мениджмънт, един по спортен бизнес и един за треньор. Може би ще стана спортен директор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация