След жребия: Голяма е вероятността Реал Мадрид да отпадне още на осминафиналите на Шампионската лига

13:20
След жребия: Голяма е вероятността Реал Мадрид да отпадне още на осминафиналите на Шампионската лига

Финалистите от последното издание на Шампионската лига – Ливърпул и Реал Мадрид, ще излязат един срещу още на 1/8-финалната фаза на тазгодишното издание на надпреварата. През май „белите“ победиха с 1:0 и спечелиха за 14-и път в историята си престижния трофей. През 2018 година двата отбора отново бяха на финал и победител също бе кралският клуб. През сезон 2020/21 Ливърпул и Реал пък се срещнаха на 1/4-финалите, като и в този случай „белите“ продължиха напред.

Голяма битка се очертава да има и между Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен. Този сблъсък пък е повторение на финала от 2020 година, когато баварците надделяха с 1:0. 

На пръв поглед Манчестър Сити извади късмет, тъй като се падна с РБ Лайпциг, но немците показаха с представянето си в последните години, че са способни да се противопоставят на големите имена в Европа.

Шампионът на Италия Милан се изправя срещу Тотнъм на Антонио Конте, а четвъртият английски тим Челси среща Борусия Дортмунд.

В Интер трябва да се много притеснени, след като се паднаха с португалския гранд Порто и ще трябва да се потрудят здраво, за да продължат напред. 

Настоящият лидер в Серия „А“ Наполи ще мери сили за място на 1/4-финалите с победителя в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт.

Сензацията в турнира до момента Клуб Брюж се падна с Бенфика.

Първите срещи от 1/8-финалите на Шампионската лига ще се изиграят на 14-и, 15-и, 21-ви и 22-ри февруари. Реваншите на 7-и, 8-и, 14-и и 15-и март.

Ето и всички двойки за осминафиналите на Шампионската лига:

РБ Лайпциг - Манчестър Сити

Клуб Брюж - Бенфика

Ливърпул - Реал Мадрид

Милан - Тотнъм

Айнтрахт Франкфурт - Наполи

Борусия Дортмунд - Челси

Интер - Порто

Пари Сен Жермен - Байерн Мюнхен

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация