Юве размаза Сампдория и се върна в борбата за Скудето

23:25
Юве размаза Сампдория и се върна в борбата за Скудето
Ювентус разби Сампдория с 5:1 в мач от десетия кръг на Серия А и излезе на второ място във временното класиране с точка пред дорианците и една по-малко от Интер.

В първите двайсетина минути действията се развиваха предимно в центъра на терена, като головите положения пред двете врати липсваха. Гостите от Генуа се опитваха да владеят повече топката и да не дават възможност на Диего и Джовинко да създават опасности пред Кастелаци.

Юве изглеждаше безидеен и плах в началото, но в 26-а минута "бианконерите" успяха да излязат напред в резултата. Амаури получи балонна топка в наказателното поле, бразилецът пробва да върне на Сисоко, но топката рикошира от бранител на Сампдория и попадна отново в бразилския нападател на Юве, който с точен удар опъна мрежата на гостите за 1:0.

След това попадение играта на Ювентус тръгна и момчетата на Чиро Ферара започнаха да диктуват събитията на терена. Три минути преди почивката натискът на Юве си каза думата. Амаури изведе централния защитник Джорджо Киелини на чиста позиция в пеналта на гостите и националът на Италия отбеляза второ попадение за "Старата госпожа".

Торинци продължиха да са господари на терена и след почивката. В 50-а минута Джовинко нахлу по левия фланг и центрира към Каморанези, който направи резултата класически. Головете във вратата на гостите обаче не спраха да падат. Амаури отбеляза за втори път в 62-а минута след чудесно центриране на Каморанези отдясно. Две минути по-късно Самп върна един гол чрез Пацини, който перфектно засече едно остро центриране в пеналта на Юве.

"Старата госпожа" показа пълния си бласък през тази нощ и две минути преди края Давид Трезеге добави и пети диамант в короната от голове за "бианконерите". Гросо перфектно центрира топката и с глава френският таран матира Кастелаци и оформи крайния резултат.

Ювентус - Сампдория 5:1

1:0 Амаури 26-а мин
2:0 Киелини 43-а мин
3:0 Каморанези 50-а мин
4:0 Амаури 62-а мин
4:1 Пацини 64-а мин
5:1 Трезеге 88-а мин

Ювентус: Буфон, Григера, Киелини, Канаваро, Гросо, Мело, Сисоко, Джовинко, Каморанези, Диего, Амаури

Сампдория: Кастелаци, Станкевичус, Гастадело, Лучини, Заури, Манини, Тисоне, Поли, Циглер, Пацини, Касано

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pacho85vr
29.10.2009 19:55

Казах ли че Сампдория ще бият центъра няколко пъти а ? *lol* *party* *thumb_up* *beer* FORZA JUVE

bacardy_breezer
29.10.2009 08:44

Не е лъжа ,че ако играем така винаги ,няма кой да ни вземе дори точка. FORZA JUVE ! *beer*

Juventus_tifoz
28.10.2009 23:42

Това беше Ювентус. Така трябва да играят. Много добър мач *thumb_up*

mirokzk93
28.10.2009 23:39

Много хубав мач се получи.Разбира се имаше и пропуски от страна на Юве,а доколкото Сампдория сигурно имаха 1-2 точни удара във вратата на Буфон,единият от който беше гола.Ако играят така и за напред титлата е в кърпа вързана! FORZA JUVE ! *party* *beer*