Брайтън и Уулвс си спретнаха голово шоу на "Молиню"

20:05
Брайтън и Уулвс си спретнаха голово шоу на "Молиню"

Брайтън изигра пореден солиден мач и спечели гостуването си на Уулвърхямптън с 3:2 в двубой с много емоции от 13-ия кръг на Премиър лийг. Гостите поведоха с попадение на Адам Лалана още в 10-ата минута, но Гонсало Гедеш (12’) и Рубен Невеш (35’) направиха пълен обрат в полза на “вълците”, за да се стигне до нов обрат за “чайките” благодарение на попаденията на Каору Митома (44’) и Паскал Грос (83’). Тимът на временния наставник Стив Дейвис обаче изигра цялото второ полувреме с човек по-малко, след като в добавеното време на първата част Нелсън Семедо бе изгонен. Дейвис ще има възможност да води тима в още един мач през следващия уикенд, макар че по-рано днес от ръководството обявиха, че Юлен Лопетеги ще поеме отбора в седмицата преди началото на Световното. 

Момчетата на Роберто Де Дзерби откриха резултата в 10-ата минута, когато добър пробив отляво завърши с центриране по земя на Митома в наказателното поле, а там Леадро Тросар прати отлично към Лалана, който с десния крак се разписа за 1:0.

Радостта на гостите обаче трая само две минути, тъй като добра комбинация от другата страна на игралното поле между Бубакар Траоре и Гонсало Гедеш даде възможност на последния да се разпише за 1:1. В 33-ата минута “вълците” получиха възможност да изпълнят дузпа и Рубен Невес покачи за 2:1.

Нещата за домакините отново тръгнаха в негативна посока в последните няколко минути на първата част, когато първо Митома избяга на Семедо и с глава се разписа за 2:2, а малко след това подобно действие след пас на Люис Дънк му даде възможност да напредне, но този път Семедо го фаулира и това му донесе червен картон.

Естествено играчите на Роберто Де Дзерби натиснаха през втората част, а в 57-ата минута имаха сериозни претенции за дузпа, които не бяха уважени. Впоследствие пропиляха още няколко добри положения, за да се стигне в крайна сметка до 83-ата минута, когато Паскал Грос се разписа за 2:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация