Симоне Индзаги: Знаем какво представлява "Дербито на Италия"

21:56
Симоне Индзаги: Знаем какво представлява "Дербито на Италия"

Наставникът на Интер Симоне Индзаги сподели очакванията си за утрешното дерби срещу Ювентус и коментира физическото състояние на някои от своите играчи.

“Знаем какво представлява Дербито на Италия, то означава много за феновете и клубовете. Също като Интер, Юве спечели пет от последните си шест шампионатни мача, така че се връщат на правия път. Трябва да сме подвижни без топката, защото Юве имат страхотни защитници. Дали мачът е ключов за Скудетото? Има още 25 кръга, а и след седмица идва паузата заради Световното първенство, така че има още много време. Все пак двубоят ще бъде много важен и за двата тима, това е сигурно. Уважаваме Ювентус и знаем колко силен отбор са. Въпреки че имат доста контузии, те разполагат с голямо качество в лицето на младите им играчи. Имам голямо уважение към Масимилиано Алегри, така че трябва да изиграем чудесен мач с качество, усърден труд и концентрация.

Ще бъдем без Ромелу Лукаку, Данило Д'Амброзио и най-вероятно Алесандро Бастони, който през нощта имаше треска и днес не успя да тренира. Лукаку ще премине прегледи, но не мисля, че има надежда да го видим в игра преди Мондиала. Жалко за момчето, тъй като работеше усърдно през последните два месеца, за да е готово, но, за съжаление, не можем да го използваме. Надяваме се да завършим 2022-ра добре и да започнем 2023-та с целия състав на разположение. Нещо, което не ни се е случвало от началото на сезона. Марсело Брозович? Той е толкова важен играч в нашата схема на игра и съм наистина впечатлен от това колко усърдно той работеше през последните два дни. Не мисля, че утре може да е титуляр, но той е ключов за нас”, заяви Индзаги на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация