Джокович: Наследството на Федерер ще живее вечно

16:49
Джокович: Наследството на Федерер ще живее вечно

21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия) заяви, че наследството, което оставя отказалия се от тениса швейцарец Роджър Федерер, ще остане вечно.

„За мен беше чест да бъда там. И всички изпитахме много емоции. Тъй като интензивността на съперничеството е толкова висока, че няма време да се осмислят някои от по-големите моменти по пътя. Неговата следа ще остане вечно. Да, той сложи край на кариерата си, но наследството му ще живее още много, много десетилетия напред. Защото той не само постигна толкова много на корта, но и вдъхнови толкова много млади хора да хванат ракета в ръка. Сега много таланти казват, че Роджър е техен идол. Страхотно е, илюстрира неговото величие“, заяви Джокович пред Tennis Channel.

Сърбинът също така отбеляза, че все още не мисли много за прекратяване на кариерата си, тъй като все още не е готов за това. Той би искал основните му съперници Федерер и Надал да останат наблизо.

41-годишният швейцарец прекрати кариерата си тази година, след като за последно игра на "Лейвър Къп" в Лондон в края на септември.

Федерер има 20 трофея от Големия шлем, 111 титли (103 на сингъл и 8 на двойки) от турнири на ATП, два олимпийски медала - злато на двойки и сребро на сингъл. Швейцарецът беше и 310 седмици номер 1 в световната ранглиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация