Пореден грандиозен скандал на Ботуша, прокуратурата поиска затвор за италиански футболни босове

17:55
Пореден грандиозен скандал на Ботуша, прокуратурата поиска затвор за италиански футболни босове

Прокуратурата на Неапол поиска вкарването в затвора на Адриано Галиани, на президентите на Наполи и Аталанта Аурелио Де Лаурентис и Антонио Перкаси, както и на сина на Лучано Моджи - Алесандро Моджи, разкрива “Ил Матино”. Всички те са посочени като участници в схема за пране на пари и фалшиво счетоводство, свързано с трансфери на играчи. Става думи за трансфери още от 2013 и 2014-та година. Въпросното разследване се води от над четири години, но прокуратурата едва сега прецизира обвинителните си актове.

Галиани, който дълги години беше шеф в Милан, в момента е изпълнителен директор и вицепрезидент на Монца. За него обвинението настоява за 13 месеца зад решетките.

Босовете на Наполи и Аталанта са заплашени от влизане на топло за по една година, а най-тежко е обвинението към футболния агент Алесандро Моджи - 2 години и 8 месеца затвор.

Най-общо разследваната схема включвала три страни - клуб-купувач, играч и неговия агент. Според разследващите личният мениджър на даден футболист се представял за такъв до деня, в който идвало време за подписването на контракта. Тогава изведнъж, според официалните документи, агентът изведнъж вече изпълнявал ролята на консултант на клуба, който купувал дадения състезател. Тази промяна давала възможност на играча да намали сумата, която дължи официално на мениджъра си.

Очаква се присъдите да бъдат обявени на 2 февруари 2023 г., уточнява "Ла Република". 

В същото време прокуратурата счита за невинни други разследвани популярни лица от италианския футбол като президента на Лацио Клаудио Лотито, бившия шеф на Фиорентина Андреа Дела Вале, бившия на Киево Лука Кампедели, както и на бившия футболист Есекиел Лавеци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация