Ювентус показа подобрение в играта си, но това не бе достатъчно да победи ПСЖ

00:03
Ювентус показа подобрение в играта си, но това не бе достатъчно да победи ПСЖ

Ювентус изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона, но това не бе достатъчно срещу Пари Сен Жермен. Французите спечелиха с 2:1 в Торино, а основната причина бе Килиан Мбапе. Той откри резултата с фантастичен гол в 13-ата минута и асистира на резервата Нуно Мендеш за победния гол в 69-ата минута. Капитанът на "бианконерите" Леонардо Бонучи изравни за 1:1 в 39-ата минута.

Отборът на Кристоф Галтие завърши на второ място в група Н на Шампионската лига, тъй като Бенфика го изпревари. Португалците спечелиха с 6:1 срещу Макаби (Хайфа), а решителен се оказа гол в добавеното време в Израел. Двата отбора завършиха с голова разлика 16:7, а Бенфика печели групата, тъй като е отбелязал повече голове като гост. По голова разлика Ювентус завърши на трета позиция пред Макаби (Хайфа), тъй като и двата отбора имат еднакъв брой точки. Италианците трябва да са благодарни на Бенфика, който спечели в Израел. Това гарантира участието на Юве в Лига Европа.

Отборът на Масимилиано Алегри започна силно двубоя, въпреки че в тима липсваха много основни играчи. "Бианконерите" организираха няколко опасни атаки и създадоха хаос в защитата на съперника, но не успяха да ги оползотворят. В осмата минута след удар от дистанция на Локатели топката мина не много далече от вратата на Донарума.

Добрият старт на Юве бе забравен в 13-ата минута, когато Мбапе реши да покаже на какво е способен. Френската звезда получи топката от Меси, преодоля технично Федирико Гати, който го държеше за фланелката. Това не спря нападателя, а той продължи, направи още един финт, с който прати бранител на домакините на земята, и с прекрасен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Шчесни. 

Килиан отбеляза седмия си гол в Шампионската лига за този сезон и се изравни с Мохамед Салах на върха при голмайсторите. За него това бе трето попадение срещу Ювеннтус, след като отбеляза два гола в първия мач между двата отбора. Той стана и най-младият играч, стигнал до 40 гола в най-престижния клубен турнир.

Играчите на Алегри се раздаваха и много се бореха по терена, но това не бе достатъчно. Нов удар на Локатели мина много близо до гредата, а след това и опит на Куадрадо не намери целта. На Галтие му се наложи да прави ранна смята, тъй като Фабиан Руис се контузи и на негово място влезе Ренато Санчес.

В 30-ата минута Мбапе отправи страховит удар, но този път топката мина над вратата. Отговорът на "бианконерите" бе отлична атака, която изведе Мирети на добра позиция. Костич открадна топката и проби и намери 19-годишния халф, но той не стреля достатъчно прецизно. Пред другата врата комбинация между Меси и Мбапе завърши с удар на аржентинеца, с който Шчесни успя да се справи. Мирети получи нов отличен шанс в 35-ата минута след подаване на Милик. Този пък Маркиньос се хвърли и блокира удара.

Усилията на Юве дадоха резултат в 39-ата минута. Подаване към Куадрадо бе пропуснато от Бернат. Колумбиецът стреля с глава, Донарума отрази, но нямаше какво да направи, когато при добавката Бонучи заби топката в мрежата. Попадението вдъхнови домакините и те натиснаха, като организираха още няколко атаки до почивката.

След почивката ПСЖ сякаш имаше по-голям контрол и задържаше повече топката, но бързите атаки на домакините носеха сериозна опасност. Френският тим стигаше в близост до наказателното поле на съперника, но рядко до пространства за удари. След час игра Мбапе пробва удар, но не затрудни особено Шчесни.

Някои играчи започнаха да показват признаци на умора, когато Галтие направи двойна смяна. Той извади Бернат и Солер и пусна Нуно Мендеш и Юго Екитике. Португалският краен бранител се оказа блестяща смяна, тъй като веднага се отчете с гол. Той бе изведен от Мбапе, напредна и с диагонален удар преодоля вратаря.

Малко след попадението Меси завърши атака с удар от границата на наказателното поле. Аржентинецът прати топката встрани от вратата, а можеше да подаде на Ренато Санчес, който бе непокрит в наказателното поле. В 74-ата минута " Ювентус Стейдиъм" приветства завръщането на Федерико Киеза, който се появи на терена след 10-месечно отсъствие.

ЮВЕНТУС - ПСЖ 1:2

0:1 - Мбапе 13'
1:1 - Бонучи 39'
1:2 - Нуно Мендеш 69'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация