Модрич се отказва от националния отбор след края на Мондиала

17:48
Модрич се отказва от националния отбор след края на Мондиала

Капитанът на националния отбор на Хърватия Лука Модрич ще се откаже от участие в националния отбор след Световното първенство в Катар, потвърди самият футболист пред total-croatia-news.com. 

"Катар ще бъде последният етап преди напускането на националния отбор. Така че трябва да се постараем да бъде най-доброто първенство за мене. Разбирам, че вече съм достигнал определена възраст. Така че това е един логичен край, заявява 37-годишният плеймейкър, има 154 мача и 23 гола за страната си. Той играе за ватрените вече 16 години, като дебютира на втората година след пристигането си в Тотнъм. Участието в Катар е неговото четвърто Световно първенство, като дебютира през 2006-а година в Германия. Отделно от това има и четири Европейски първенства. 

Самият той не е наясно и с бъдещето си в Реал (Мадрид), тъй като договорът му изтича през лятото на 2023-а година. Преди няколко седмици се появи информация, че техничният полузащитник може да се върне в Тотнъм и там да завърши кариерата си. Но вестник АС твърди, че клубното ръководство на Белия балет подготвя оферти за нови договори за трима от най-важните футболисти: Модрич, Карим Бензема и Тони Кроос. Единственият, който щял да напусне клуба като свободен агент, е Мариано Диас. 

Селекционерът на хърватите Златко Далич вчера пък пусна списък с 34 футболисти, които са предварителен избор за Мондиала. В следващите дни ще станат ясни и окончателните избраници на треньора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация