Надал: Вече не се боря да бъда номер 1 в света

17:50
Надал: Вече не се боря да бъда номер 1 в света

"Аз съм в момент от кариерата ми, в който не се боря вече да съм номер 1 в света", призна Рафаел Надал на пресконференция преди участието си на тенис турнира Мастърс 1000 в Париж. 

Испанецът отсъства последните два месеца от кортовете. Той ще играе с победителя от двубоя между сънародника си Роберто Баутиста-Агут и американеца Томи Пол.

"Аз не се боря вече да бъда номер 1 в света, боря се да продължа да бъда конкурентен на всеки турнир, в който играя. В миналото бях номер 1, стигнал съм до тази цел няколко пъти в кариерата ми и бях много щастлив и горд. Но вече съм в момент от кариерата ми, в който не се боря за това. Разбира се, когато станах №1 в света за първи път, много го исках. Имах невероятни резултати, спечелих много турнири, имах много точки. Мисля, че го заслужавах. Днес е съвсем друга история. Може би съм играл на десет турнира през тази година, трудно е да бъдеш на върха при тези условия. Но аз съм доволен да бъда на тази позиция, защото това означава, че когато играя, го правя добре", каза тенисъстът.

"Честно казано, винаги ми е било трудно да напускам дома си. Но сега е вълнуващо да видиш колко ти липсва синът ти, въпреки че го имаме само от три седмици. Това е нов опит за мен, много важна промяна в живота ми. Но имаме шанса днес, благодарение на технологиите, да водим видео разговори. Въпреки че малкият ми липсва, това, че мога да го виждам дори и на екран, помага", призна Рафа Надал.

"Не знам как съм физически. Ще видим как ще се справя. С остаряващо тяло като моето е по-лесно да знаеш как си, когато играеш редовно. Когато се завръщаш след период без състезание, е трудно да знаеш как ще реагира тялото, как ще играя. Това беше невероятна година като резултати, но в същото време трудна година заради контузии. Очевидно е, че съм в ситуация, в която е трудно да мисля за титлата тази седмица. Но съм щастлив да се върна на турнирите и да играя. Остават ми два турнира, в които да опитам да завърша по добър начин. Надявам се да съм готов  утре за първия си мач", каза още Надал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация