Време е за мачовете от последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига

07:12
Време е за мачовете от последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига

Днес ще се изиграят първата порция мачове от последния 6-и кръг в групите на Шампионската лига. Става въпрос за 8 срещи в групи от "А" до "D". В повечето от тях ситуацията е ясна и вече знаем отборите, които продължават напред, но пък в някои от тях има интрига за първото или третото място. Тази вечер пък ще научим имената и на двата отбора от група "D", които ще намерят място на 1/8-финалите.


В група "А" Наполи и Ливърпул са сигурни участници на елиминациите. Днес те излизат в пряк сблъсък на "Анфийлд", който ще определи победителя в групата. Мърсисайдци обаче трябва да търсят успех с над 3 гола, за да изместят неаполитанците от първата позиция.


В другия мач пък Рейнджърс приема Аякс на "Айброкс". Шотландците имат 5 загуби до момента, но още таят надежда за продължаване към Лига Европа от третата позиция. Тя обаче е доста илюзорна, тъй като им трябва победа с над 4 гола.


В група "В" също знаем двата отбора, продължаващи напред в турнира в лицето на Брюж и Порто. Те обаче все още не са определили победителя в групата. Белгийците ще опитат да запазят първото си място, търсейки победа в гостуването на Байер (Леверкузен).


Порто пък излиза за успех в домакинството си на Атлетико Мадрид, който обаче също се нуждае от трите точки, за да си гарантира поне 3-тото място и продължаване в Лига Европа. Равенство или загуба могат да се окажат фатални за "дюшекчиите", особено ако Байер спечели другия мач.


Най-спокойно е в група "С", където всичко е ясно и днешните мачове са само за протокола. Байерн е сигурен победител в групата, Интер също продължава напред от втората позиция, а Барселона отива в Лига Европа като трети отбор. Днес "баварците" ще опитат да продължат победната си серия в домакинството си на Интер.


В другия мач Барса ще си вдига самочувствието срещу аутсайдера Виктория (Пилзен) при гостуването си в Чехия.


И така стигнахме до най-оспорваната група "D". В нея всеки от отборите има своите шансове за продължаване напред. Затова и днешните срещи ще са от решаващо значение. Лидерът в класирането Тотнъм гостува на последния Марсилия. Двата тима обаче са разделени от само две точки, така че при победа французите могат да изхвърлят англичаните от турнира. За лонтончани и точката ще е достатъчна, за да си осигурят място на 1/8-финала.


Другата среща също е много интересна. Спортинг приема Айнтрахт на "Жозе Алваладе". Двата тима са с равни точки, така че победителят със сигурност продължава напред. Равенството пък е добро само за португалците, които спечелиха гостуването си в Германия (3:0) и имат предимство в преките двубои.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация