Медведев се оказа непреодолимо препятствие за Григор по пътя към финала във Виена

17:06
Медведев се оказа непреодолимо препятствие за Григор по пътя към финала във Виена

Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира от сериите АТП 500 във Виена, след като загуби от бившия номер 1 в света Даниил Медведев с 4-6, 2-6 в мач от полуфиналите на надпреварата.

Първата ракета на България показа добър тенис, но не успя да се противопостави на намиращия се в топ форма руснак, който бе почти безгрешен на собствен сервис. В първия сет двамата взимаха подаванията си до 2-2, когато Медведев проби, след което нямаше проблем да затвори сета. Във втората част шампионът от Ю Ес Оупън 2021 взе подаването на Димитров два пъти и в крайна сметка спечели мача след час и 25 минути игра.

Медведев не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като загуби само осем точки на сервис в целия двубой. Руснакът завърши срещата със 17 печеливши удара и едва четири непредизвикани грешки, докато Григор реализира 21 уинъра, но допусна 24 грешки.

По този начин Димитров не успя да достигне първи финал в Тура от повече от четири години насам, докато Медведев продължава напред и ще очаква Денис Шаповалов (Канада) или Борна Чорич (Хърватия) в утрешния финал. За българския тенисист остава още един турнир преди края на сезона - Мастърсът в Париж, който започва в понеделник, а съперник на Димитров в първия кръг ще бъде нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация